ΡεπορτάζΑρχείο

Μυστήριο με απόπειρα βιασμού κοπέλας στο Άργος

Απόπειρα ομαδικού βιασμού φέρεται να έγινε σε βάρος μίας κοπέλας το απόγευμα της Κυριακής κοντά στις εργατικές κατοικίες του Άργους από ομάδα Ασιατών μεταναστών Πακιστανικής και Αφγανικής καταγωγής, οι οποίοι αργότερα στράφηκαν με επιθετικές διαθέσεις κατά του αδερφού της που έσπευσε σε βοήθεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία η 30χρονη κοπέλα διαπληκτίστηκε με τους αλλοδαπούς, και όταν τα αδέρφια της πήγαν να ζητήσουν από τους μετανάστες τον λόγο δημιουργήθηκε επεισόδιο με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφριές σωματικές βλάβες στον έναν από τους Έλληνες.

Όταν οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία οι δράστες εξαφανίστηκαν αλλά έγιναν κάποιες προσαγωγές, μέσω των οποίων τα αδέλφια της κοπέλας αναγνώρισαν τρία άτομα τα οποία και συνελήφθησαν.

Την Δευτέρα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου στα πλαίσια του αυτοφώρου, με κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση για την πρόκληση σωματικών βλαβών, αλλά η κατηγορία περί απόπειρας βιασμού κατέπεσε. Οι δύο από τους τρεις διαπιστώθηκε πως είχαν μπει παράνομα στη χώρα και αναμένεται να απελαθούν.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ακόμη αυτό που μου συνέβη. Ξαφνικά εκεί που περπατούσα όρμησαν κατά πάνω μου  τουλάχιστον 6 με 7 άνδρες αλλοδαποί και στα τριάντα μέτρα ερχόντουσαν άλλοι δεκαπέντε. Φοβήθηκα για τη ζωή μου, αν δεν ερχόταν ο αδερφός μου να με βρει δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να μου είχε συμβεί» λέει η κοπέλα η οποία είχε βγει από το σπίτι της για να πάρει λίγο αέρα.

Από την άλλη ο αδερφός της 30χρονης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα περιγράφει το συμβάν, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως η αδερφή του όταν έσπευσε στο σημείο ήταν περικυκλωμένη από 6 με 7 άνδρες και από πίσω ακολουθούσαν και άλλοι 15. Επίσης επισήμανε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παράνομοι μετανάστες δημιουργούν προβλήματα κυρίως σε γυναίκες της περιοχής.