ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Θετική η Περιφέρεια για το τρένο

Αντιπροσωπεία από την Πρωτοβουλία Πολιτών για την επαναλειτουργία του τρένου στην περιοχή της Κορινθίας και της Αργολίδας παρευρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδρίασε χθες το απόγευμα στην Τρίπολη.

Τα μέλη της κίνησης, ζήτησαν απ’ το Περιφερειακό Συμβούλιο να υιοθετήσει, μέσω έκδοσης σχετικού ψηφίσματος, το αίτημα – πρόταση, για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Μυκήνες – Άργος – Ναύπλιο.

Οι παρατάξεις φάνηκε να αποδέχονται το αίτημα για την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι υπεύθυνοι της αντιπροσωπείας, γνωστοποίησαν στην ΕΡΤ Τρίπολης (101,5 fm), ότι τα επόμενα βήματα είναι α) η ολοκλήρωση της μελέτης βιωσιμότητας από πλευράς Δήμου Ναυπλιέων και ΟΣΕ και β) η ένταξη της γραμμής στις επιδοτούμενες.

Να σημειωθεί πως ήδη η μελέτη βιωσιμότητας βρίσκεται στο απαραίτητο στάδιο της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΟΣΕ και Δήμου Ναυπλιέων και είναι θέμα χρόνου να συνυπογραφεί αφού πρώτα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο.