ΠολιτισμόςΑρχείο

Γκρεμοτσακίστηκε στην πλατεία δημαρχείου του Ναυπλίου ο ευφάνταστος Άη Βασίλης

Ο Μπέντζαμιν Γκαν, πρώην μέλος του πληρώματος του Φλιντ, που έχει μισοτρελαθεί μετά από τρία χρόνια εγκατάλειψης στο νησί των θησαυρών γκρεμοτσακίστηκε στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, στο Ναύπλιο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο γνωστός χαρακτήρας του περιπετειώδους μυθιστορήματος «Το Νησί των Θησαυρών», του οποίου φόρεσαν οι Ναυπλιώτες τον σκούφο του Άη Βασίλη, έπεσε, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Άη Βασίλης στο Ναύπλιο

Ο Μπέντζαμιν “Μπεν” Γκαν, σύμφωνα με την ιστορία είχε εγκαταληφθεί από μέλη ενός άλλου πληρώματος, τους οποίους είχε πείσει να καταπλεύσουν στο νησί για να βρουν (μάταια) το θησαυρό.

Άη Βασίλης στο ΝαύπλιοΜετά την πτώση του πρωτότυπου και ευφάνταστου Άη Βασίλη της πλατείας Τριών Ναυάρχων, είναι άγνωστο αν θα ξανασηκωθεί για να σκοτώσει τους δύο στασιαστές και να βοηθήσει τον Τζιμ, να αποκαλύψει στον Δρ. Λάιβζι την τοποθεσία που έκρυψε το θησαυρό για λίγα τρόφιμα (τυρί) και να βοηθήσει τον Σίλβερ να αποδράσει, ώστε φτάνοντας  στην Αγγλία να ξοδέψει το μερίδιό του, για να γίνει στη συνέχεια ζητιάνος και τελικά ψάλτης.