ΚοινωνίαΑρχείο

Επί ποδός για την κακοκαιρία στην Πελοπόννησο

Για σταδιακή επιδείνωση του καιρού από αύριο Πέμπτη κάνε λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Όπως τονίζεται η επιδείνωση ξεκινάει από τις νοτιότερες περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.

Την Πέμπτη θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική και τη νότια).

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο αρχικά από τα 600 μέτρα που μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά.

Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη Νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα και θα φτάσουν μέχρι 10 μποφόρ.

Την Παρασκευή θα συνεχιστούν κατά διαστήματα τα ίδια φαινόμενα. 

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, όμως η ΕΜΥ τονίζει ότι είναι πιθανή νέα μεταβολή του καιρού από το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα Ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Προληπτικά μέτρα στην Πελοπόννησο 

Ο Μορέας, εν όψει των χιονοπτώσεων, που αναμένονται στην Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές από απόψε και τις επόμενες ημέρες, συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας/Σπάρτης τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

  • Συμβουλευθείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Κινηθείτε μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.
  • Έχετε πάντα μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να τις τοποθετείτε.
  • Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.
  • Προσαρμόστε τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά σας στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
  • Κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνάτε – αφήστε τα να κινηθούν μπροστά σας και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά σας.
  • Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσετε στον αυτοκινητόδρομο, σταματήστε μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά.
  • Ακολουθείτε τις οδηγίες της Τροχαίας.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 1025.

Περισσότερες πληροφορίες για την οδήγηση στο χιόνι μπορείτε να βρείτε εδώ: https://tinyurl.com/ycbwcck4.