ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στήνουν καυγά για το Σκοπιανό στο Άργος!

Διχασμό της κοινής γνώμης βλέπει ο Δημήτρης Νικητόπουλος με αφορμή το ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή Καμπόσου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και το οποίο προτείνει συμμετοχή στο προσεχές συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και σε όσα άλλα διοργανωθούν στο μέλλον υπέρ της αδιαμφισβήτητης Ελληνικότητας της Μακεδονίας και της μη συμπερίληψης του συγκεκριμένου όρου στην ονομασία που συζητείται για το Σλαβικό κράτος που συνορεύει με την χώρα μας.

Επίσης από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών αποφασίστηκε αποστολή στους 300 της βουλής σχετικού ψηφίσματος. 

Σίγουρα πρόκειται για μία πολιτική παρέμβαση του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου για ένα Εθνικό ζήτημα, όπου εκφράζεται μία προσωπική θέση, η οποία απηχεί την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ακόμα και των ίδιων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από πρόσφατα γκάλοπ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Άλλος Δρόμος: 

«Ο κύριος Δήμαρχος αφού έλυσε όλα τα προβλήματα του δήμου Άργους – Μυκηνών, είναι έτοιμος να λύσει και τα εθνικά θέματα, συνεχίζοντας το κρεσέντο αναλύσεων και προτάσεων στα διεθνή ζητήματα (Τραμπ – Κιμ Γιογκ-Ουν, Ερντογάν).

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο επιτέλους ήρθε στα μέτρα του, μιας και τα εθνικά ζητήματα τα παίζει στα δάκτυλα. Κατέθεσε ψήφισμα για το “Σκοπιανό” προτείνοντας συμμετοχή στο προσεχές συλλαλητήριο και σε όσα άλλα διοργανωθούν στο μέλλον και αποστολή στους 300 της βουλής σχετικού ψηφίσματος υποστηρίζοντας τη θέση του ότι οι Αργείοι έχουν κάθε δικαίωμα παρέμβασης ως απευθείας απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εδώ και αρκετό καιρό ο δήμαρχος έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να διχάσει τον κόσμο.

Θυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν έχει προσπαθήσει να το κάνει με τις ανιστόρητες θέσεις για τον “εμφύλιο”, το “Πολυτεχνείο” κτλ, τώρα ήλθε η σειρά του “Σκοπιανού”. Του θυμίζουμε ότι ο αληθινός πατριώτης είναι αυτός που ενώνει και δεν διχάζει.

Αγνοεί ότι υπάρχουν συντεταγμένες δυνάμεις στην χώρα που εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και πιστεύουμε πως μπορούν να δώσουν λύσεις. Ως πολίτης ο ίδιος όπως και ο καθένας από εμάς, μπορεί να παραβρίσκεται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις αν θέλει. Υιοθετώντας όμως ανιστόρητες θέσεις, απόψεις και πρακτικές ακραίων κύκλων, δείχνει σε ποιο πραγματικά πολιτικό χώρο ανήκει.

Αυτού του είδους η λειτουργία είναι ανεπίτρεπτη για τον ιστορικό δήμο Άργους – Μυκηνών, τον ευτελίζει πανελλήνια και εμείς ως αντιπολίτευση έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το κύρος του δήμου και να διαφυλάξουμε την ενότητα των πολιτών.

Ήταν λοιπόν αυτονόητη η καταψήφιση από την αντιπολίτευση του ψηφίσματος».

Το Ψήφισμα του Δήμου Άργους – Μυκηνών έχει ως εξής:

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών έχοντας υπόψη του τη βαριά ιστορική κληρονομιά μας, πράγμα που αποδεικνύεται από τους μεγαλύτερους ιστορικούς, οι οποίοι έχουν γράψει για την καταγωγή από το Άργος της γενιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αναφορικά:

  • Καλλισθένης (360π.Χ-328π.Χ), (επίσημος ιστοριογράφος για τη συγγραφή του ημερολογίου εκστρατείας, στην αποστολή που έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος ενάντια στην Περσική Αυτοκρατορία): «…ο γιος του Φιλίππου, απόγονος του Ηρακλή και του Αιακού, που οι πρόγονοί του ήρθαν από το Άργος στην Μακεδονία και διετέλεσαν άρχοντες των Μακεδόνων με το νόμο και όχι με τη βία».
  • Πλούταρχος (46μ.Χ – 120μ.Χ), (ιστορικός, βιογράφος και δοκιμιογράφος): « Ο Πλούταρχος δίνει ξεκάθαρη απάντηση: Απόγονος του μυθικού Ηρακλή μέσω του Κάρανου , από το μέρος του πατέρα και του Αιάκου, μέσω του Νεοπτόλεμου από εκείνο της μητέρας του. Η όλη συζήτηση θα μπορούσε να κλείσει εδώ, εκτός εάν τεθεί υπό αμφισβήτηση και η καταγωγή του Ηρακλή και του Αιάκου και του Νεοπτόλεμου. Αξίζει όμως να διατρέξει κάποιος την συναρπαστική διήγηση των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων για να βρει και άλλες , εξ ίσου ξεκάθαρες απαντήσεις , στο ίδιο, το περί  της καταγωγής του Αλεξάνδρου, ερώτημα.
  • Ηρόδοτος (484 π.Χ. – 425 π.Χ.), (Αναφερόμενος, ως πατέρας της Ιστορίας): «Στο όγδοο βιβλίο των Ιστοριών του Ηροδότου (Ουρανία) γίνεται αναφορά στους βασιλείς της Μακεδονίας, από καταβολής της δυναστείας μέχρι τον προαναφερόμενο Αλέξανδρο τον Α’. Σύμφωνα με την περιγραφή αυτή, ο τελευταίος ήταν γιός του Αμύντα, γιου του Αλκέτα του οποίου πατέρας ήταν ο Αέροπος, γιος του Φιλίππου που είχε πατέρα τον Αργαίο, γιο του Περδίκκα, από το Άργος, που κατέλαβε πρώτος την ανώτατη εξουσία στην Μακεδονία».

Θεωρούμε υποχρέωση μας, να εκδώσουμε το παρακάτω ψήφισμα:

  • Να μην υπάρχει καθόλου ο όρος Μακεδονία, είτε ως συνθετικό ή παράγωγο στην νέα ονομασία των Σκοπίων.
  • Να συμμετέχει αντιπρόσωπος του Δήμου στο  συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη και σε όποια άλλα μεγάλα συλλαλητήρια διεξαχθούν,
  •  και να μοιραστούν στα συλλαλητήρια, έγγραφα που αποδεικνύουν την Αργεία καταγωγή του Μ. Αλέξανδρου.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει τη χρησιμοποίηση του ονόματος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς που λέγεται Μακεδονία, διότι η Μακεδονία είναι κάτι παραπάνω από εδαφολογικός γεωγραφικός προσδιορισμός με τεράστια σημασία για την πορεία του τόπου μας και του ελληνικού έθνους.

Ως Δήμος Άργους-Μυκηνών, όντας ιστορικά αποδεδειγμένο ότι από εδώ ξεκίνησαν οι βασιλείς των Μακεδόνων, έχουμε ιερά υποχρέωση να συντελέσουμε στην διαφύλαξη του ονόματος της Μακεδονίας.

Η Μακεδονία είναι η Μακεδονία των Ελλήνων και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να επιχειρήσει βεβήλωση της ιστορίας μας.