ΟικονομίαΑρχείο

Για πρώτη φορά η Αργολίδα φιγουράρει στο ανώτατο όργανο των Επιμελητηρίων

Οι Εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και των Μελών της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο κτίριο της ΚΕΕΕ (Ακαδημίας 6, 5ος όροφος, Αθήνα), από τις 9 το πρωί έως τις 15:00.

Ψήφισαν δύο εκπρόσωποι από κάθε Επιμελητήριο – Μέλος της ΚΕΕ. Ο Πρόεδρος του κάθε Επιμελητηρίου ή ο Αναπληρωτής του και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (τακτικού) ή ο αναπληρωτής του, που είχε υποδειχθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του κάθε Επιμελητηρίου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτήν την εκλογική διαδικασία υπήρχε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, με την Επιμελητηριακή Κοινότητα να αποδεικνύει και εμπράκτως ότι πέρα από τις όποιες διαφορές, προέχουν τα προβλήματα των επιχειρήσεων, για την επίλυση των οποίων είναι απαραίτητη η συνεργασία και η συναίνεση.

Η νέα Δ. Ε. που προέκυψε από τις παραπάνω εκλογές αποτελείται από 11 μέλη.

Για πρώτη φορά εκλέγεται στο ανώτατο όργανο της ΚΕΕΕ εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ο Πρόεδρος κ. Φώτιος Δαμούλος.

Οι εκλεγέντες είναι: 

  1. Μίχαλος Κωνσταντίνος, ΕΒΕΑ (επικεφαλής του ψηφοδελτίου)
  2. Αγνιάδης Παναγιώτης,  Επιμελητήριο Βοιωτίας
  3. Τσώτσος Ιορδάνης, Επιμελητήριο Πέλλας
  4. Βουτσινάς  Ιωάννης, ΕΕΠ
  5. Χατζηθεοδοσίου  Ιωάννης, ΕΕΑ
  6. Μασούτης Ιωάννης, ΕΒΕΘ
  7. Δαμούλος Φώτιος, Επιμελητήριο Αργολίδας
  8. Γεωργιάδης Στέφανος, Επιμελητήριο Δράμας
  9. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, ΒΕΘ
  10. Ραβάνης Παύλος, ΒΕΑ
  11. Αλιφιεράκης Εμμανουήλ , Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης (εκλέγεται μετά από κλήρωση με τον ισοψηφήσαντα Χατζηχριστοδούλου Ηλία του Επιμελητηρίου Πιερίας). 

Η εκλεγείσα Δ.Ε. θα συγκροτηθεί σε σώμα στις προσεχείς ημέρες.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ήρεμο και συναδελφικό κλίμα. Μέλημα και καθήκον  των εκλεγέντων είναι τώρα να  αναδείξουν την ΚΕΕΕ σε πρωταγωνιστή της στήριξης όλων των επιχειρήσεων χωρίς διακρίσεις, ιδίως όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να σταθεροποιηθεί  το επιχειρηματικό και οικονομικό κλίμα, να λυθούν καυτά προβλήματα και να αξιοποιηθούν με σύγχρονο και καινοτομικό πνεύμα, οι ευκαιρίες που προβάλλουν με την λήξη της ύφεσης.

Διαβάστε Επίσης: Επιτυχία για τον Φώτη Δαμούλο η εκλογή του στη νέα Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ.