ΚοινωνίαΑρχείο

Έτοιμη να υποδεχθεί ασθενείς η Τοπική Μονάδα Υγείας στο Ναύπλιο

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ξεκινά στο Ναύπλιο η λειτουργία της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) της Πελοποννήσουη οποία θα βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 14 (2ος όροφος).

Η ΤΟΜΥ Ναυπλίου είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη και θα λειτουργεί αρχικά από τις 7 πμ έως τις 3 μμ. Μάλιστα σήμερα στα γραφεία της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ ορκίστηκαν οι πρώτοι εργαζόμενοι που θα στελεχώσουν τη μονάδα. 

ΤΟΜΥ Ναυπλίου

Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις. Οι πολίτες θα είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο μιας ΤΟΜΥ και θα έχουν απεριόριστη και δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της. 

Ο εγγεγραμμένος πολίτης αποκτά τον δικό του οικογενειακό γιατρό, ο οποίος λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και τον κατευθύνει στο υπόλοιπο σύστημα υγείας. Εισάγεται ένα σαφές και ευέλικτο σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς, που βασίζεται στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) και το οποίο εξασφαλίζει ταχύτερη πρόσβαση του εγγεγραμμένου πολίτη στα επόμενα επίπεδα του συστήματος υγείας.

ΤΟΜΥ Ναυπλίου

Η Γραμμή επικοινωνίας με τη Γραμματεία της ΤΟΜΥ Ναυπλίου είναι 2752023148 και του Τηλεφωνικού Κέντρου: 2752022977 και 2752023076.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας: [email protected]

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία, από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.