ΠολιτικήΑρχείο

Ο Αργείος στην καταγωγή Δημήτρης Λούμπας μιλά για τους στόχους του ως νέο στέλεχος της ΝΔ

Είναι από τα 32 νέα πρόσωπα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μητρώο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, εμποτίζοντας το κόμμα με νέους ανθρώπους και ιδέες. Κορίνθιος, με καταγωγή απο το Άργος, μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στις Δομές Υποδοχής παιδιών Μεταναστών (ΔΥΕΠ) και ως καθηγητής στο Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου.

Δημήτρης Λούμπας
Ο Δημήτρης Λούμπας*, σε συνέντευξή του, αναφέρεται στο χρίσμα που του δόθηκε από το κόμμα, και σχολιάζει την πρόσφατη επικαιρότητα:

1.) Κύριε Λούμπα είστε από τα νέα και πολύ δυναμικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αναγνωρισμένη και ισχυρή επαγγελματική παρουσία την τελευταία 15ετία, όχι μόνο στον Νομό Κορινθίας αλλα και στους Νομούς Αρκαδίας και Αργολίδας. Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την πολιτική αλλά και να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση της Ν.Δ;

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Με τιμούν. Εργάζομαι αδιάκοπα και έχω ένσημα από το 2002 και πιστεύω ότι νέοι άνθρωποι , εργαζόμενοι , από κάθε παραγωγικό τομέα και με καλή αίσθηση της αγοράς και των αναγκών των συμπολιτών μας , έχουν πολλά να προσφέρουν στην χώρα. Θεωρώ πως πρέπει οι νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα κοινά.

Προσωπικά, η ανταπόκρισή μου οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτον, πείστηκα από τη «Συμφωνία Αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεύτερον, θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν ευρύτερες δυνάμεις, που μέχρι τώρα παρατηρούσαν τις εξελίξεις.

 

2.) Γνωρίζατε από πριν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή κάποιον από τους στενούς του συνεργάτες;

Δεν έχω την παραμικρή συγγενική ή κομματική σχέση με οποιοδήποτε στέλεχος της ΝΔ. Τα κίνητρά μου είναι αμιγώς πολιτικά, ανιδιοτελή και πατριωτικά.

 

3.) Μιας και είστε στο Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ και στα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί στον Εθνικό Τύπο και σε μεγάλες εφημερίδες, είστε εν δυνάμει υποψήφιος Βουλευτής; Ακούγεται έντονα το όνομα σας, ως νέα είσοδος στο επόμενο ψηφοδέλτιο για την Κορινθία.

Η επιλογή μου στο Μητρώο Στελεχών, είναι το πράσινο φως για να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια της ΝΔ αλλα και στο κάλεσμα να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα.

Και αυτή την στιγμή, το μόνο που με απασχολεί είναι να κάνω γνωστές στους συμπολίτες μου τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματος και να προτείνω λύσεις.

Η επιλογή μου σε καμία περίπτωση δεν είναι «χρίσμα» βουλευτικής υποψηφιότητας.

 

4.) Κύριε Λούμπα θα θέλαμε το σχόλιό σας για το συλλαλητήριο της Κυριακής.
 
Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το συλλαλητήριο δεν είχε κομματική απόχρωση.

Και ως εκ τούτου κανείς δεν δικαιούται να το καπηλευτεί μικροπολιτικά ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.. Είναι προφανές, όμως, ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας, δεν εξέφρασαν μόνον την εθνική τους υπερηφάνεια, αλλά και τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο που διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση.

Διαδήλωσαν την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία Κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την Αντιπολίτευση για να συνδιαμορφώσει μια εθνική γραμμή, έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

 

5.) Δείχνει κατά την γνώμη σας έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δηλαδή;

Ακριβώς. Με πολύ απλά λόγια η χθεσινή εντυπωσιακή παρουσία των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στο Σύνταγμα επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν εμπιστεύονται πλέον τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά αλλα και τους υπολοίπους υπουργούς και βουλευτές των ΣυριζΑΝΕΛ να διαπραγματευτούν οτιδήποτε.

Πόσο μάλλον ένα μείζον εθνικό θέμα.

Κάθε φορά που διαπραγματευτήκαν, τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια για την χώρα και το ζούμε όλοι μας αυτό καθημερινά.

 

6.) Έχετε είτε σαν Νέα Δημοκρατία, είτε προσωπικά  κάποια εκτίμηση για το πόσοι μετείχαν σε αυτό; 
 
Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν ήταν 140.000, όπως παραδόξως έσπευσε να ισχυριστεί η αστυνομία.

Στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο μετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες (ακόμα και αν δεν ήταν 1,5 εκατομμύριο) και αυτό το είδαν όλοι οι Έλληνες στις τηλεοράσεις τους, Αλλά και απο κοντά οι περισσότεροι που είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν.

Και αυτό, καθώς δεν γέμισε ασφυκτικά μόνον η πλατεία Συντάγματος, αλλά και όλοι οι παρακείμενοι δρόμοι που οδηγούν στο Σύνταγμα, γεγονός άνευ προηγούμενου τις τελευταίες δεκαετίες.

Είναι δε σημαντικό ότι οι πολίτες αγνόησαν τις προβοκάτσιες των τελευταίων ημερών και διαδήλωσαν ειρηνικά και με αξιοπρέπεια τα πιστεύω τους, ενώ οι όποιες μειοψηφικές ακραίες φωνές απομονώθηκαν.

 

7.) Πως σχολιάζετε το περιεχόμενο των ομιλιών που ακούστηκαν στο συλλαλητήριο και κυρίως αυτή του Μίκη Θεοδωράκη

Οι παρεμβάσεις του Μίκη Θεοδωράκη πάντα και για προφανείς λόγους έχουν βαρύνουσα σημασία. Είναι ένα εθνικό κεφάλαιο.

Και είναι επίσης βέβαιο ότι με τη χθεσινή ομιλία του -ασχέτως του αν συμφωνεί κανείς με όλες τις αποστροφές του και σε ποιο βαθμό- συγκίνησε τους πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. 

 

8.) Για τις επίθεση που δέχεται, κυρίως από φιλικά προσκειμένους στην Κυβέρνηση δημοσιογράφους αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Από ότι φαίνεται, ο Μίκης Θεοδωράκης χαίρει της εκτίμησης του κ. Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν οι παρεμβάσεις του εξυπηρετούν το κυβερνητικό αφήγημα, αλλά υποτιμώνται μέχρις απαξιώσεως, και υβρίζεται χυδαία, όταν στέκεται απέναντι τους.

Αυτό δείχνει και το ποιον αυτών των ανθρώπων και είναι κρίμα για την ιστορία του Μεγάλου μας, με κεφαλαίο Μ,  μουσικοσυνθέτη, που έχει γνωρίσει εν ζωή την παγκόσμια καταξίωση, όχι μόνον για το έργο του, αλλά και για την πολιτική δράση..

 
 

9.) Δεν μπορούμε να μην σας ρωτήσουμε πώς σχολιάζετε την πρόσφατη νίκη του Νίκου Αναστασιάδη στις Κυπριακές εκλογές; Έχετε άποψη περι αυτού;
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν κατόρθωσε μόνον να βγάλει την Κύπρο από τα Μνημόνια, αλλά έχει θέσει ήδη και τις βάσεις για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Άρα την κρίνω ως μια πολύ θετική εξέλιξη.

 

10.) Ποιά η σχέση σας με την Αργολίδα;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κόρινθο, αλλά η Αργολίδα είναι πάντα στην καρδιά μου.

Εχω καταγωγή και από τον παππού μου από τις Λίμνες Αργολίδας, όπου έφυγε νέος για να παντρευτεί και να ζήσει στην Κόρινθο και η γιαγιά μου από την πλευρά της μητέρας μου είναι γνήσια Αργίτισσα από πολύ παλαιά και γνωστή οικογένεια του Άργους.

Τα τελευταία χρόνια μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Κορίνθου και Άργους, μιας και διδάσκω στα Δ.ΙΕΚ Άργους, Ναυπλίου και στην ΑΣΠΑΙΤΕ Πελοποννήσου στο Παράρτημα Άργους, μαθήματα σχετικά με την Πληροφορική και την Παιδαγωγική.

 

* Ο κος Λούμπας Δημήτριος είναι Καθηγητής Πληροφορικής, διδάσκει ως Επιστημονικός και Εργαστηριακός Συνεργάτης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) , στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Τομέα Παιδείας.