ΠολιτισμόςΑρχείο

Το «Βενετσιάνικο Ναύπλιο» έφερε τον κόσμο. Πως θα καταφέρει να τον κρατήσει;

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου το τριήμερο της αποκριάς στο Ναύπλιο, δείχνοντας πως η προσπάθεια του Δήμου να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα καρναβάλια στην Ελλάδα, στήνοντας ένα Βενετσιάνικο σκηνικό, αρχίζει και αποδίδει. 

Θετικά σχόλια προκάλεσε η φετινή καινοτομία με τις καρναβαλικές φιγούρες στις Πλατείες της πόλης, κυρίως στην Πλατεία Φιλελλήνων όπου τα παιδιά αναγνώρισαν δύο γνώριμους σε αυτά ήρωες.

Η επιλογή να μην κληθεί φέτος κάποιο μουσικό σχήμα για να ψυχαγωγήσει τον κόσμο, είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσουν ασφυκτικά οι καφετέριες και τα μπαράκια, με τους επαγγελματίες να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Βενετσιάνικο Ναύπλιο 2018

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο

Η φετινή επιτυχία δεν πρέπει να καθησυχάζει καθώς, όπως φάνηκε, υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης, τόσο στο Βενετσιάνικο Καρναβάλι του Σαββάτου που είχε κάποια άσχετα κιτς στοιχεία τα οποία θα πρέπει να εξαλειφθούν, όσο και στην παρέλαση της Κυριακής η οποία θα πρέπει να εμπλουτιστεί με περισσότερες συμμετοχές και νέα στοιχεία που θα της προσδώσουν μία ταυτότητα. Επίσης θα θέλαμε να ξαναδούμε πάλι την Προνοιώτικη αποκριά. 

Παράλληλα αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν τα μισοτελειωμένα έργα γύρω από την Αμαλίας και κάποια παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις Πλατείες, που δεν είδαν ούτε μισή κλήση από την τροχαία…

Παρόλα αυτά ο κόσμος έδειξε να περνά καλά και να το διακεδάζει. Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ προσπάθησαν να φρεσκάρουν το Αναπλιώτικο καρναβάλι και τα κατάφεραν όπως αποδείχθηκε στην πράξη.

Αναπλιώτικο καρναβάλι 2018

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο σε όλους!

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για την διοργάνωση του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού 2018, Δημήτρης Κωστούρος, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους, όσοι συνέφεραν με την συμμετοχή τους στην πολύ μεγάλη επιτυχία της φετινής διοργάνωσης του Καρναβαλιού.

Αρχικά, ευχαριστεί τον Λιμενικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους υπαλλήλους του δήμου και του ΔΟΠΠΑΤ, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, τους μαθητές , τους διευθυντές των σχολείων, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που κοπίασαν για την προετοιμασία των φετινών εκδηλώσεων και όλους τους φορείς ή τα πρόσωπα που είχαν την ευαισθησία να διαβλέψουν τη σημασία και το μέγεθος του γεγονότος και να το ενισχύσουν όσο και όπως μπορούσαν.

Μαζί με τις ευχαριστίες για την συμμετοχή, ο κύριος Κωστούρος ευχαριστεί και για την γενικότερη στήριξη, αλληλεγγύη και αγάπη, που δείχνουν όλοι, κάθε φορά που ο δήμος ζητά την πολύπλευρη κοινωνική τους παρουσία.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων εύχεται όλοι μας, ο δήμος, οι φορείς, οι πολίτες να συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία και να αμβλύνουμε με τις δράσεις μας τις δυσάρεστες παρενέργειες της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης στην κοινωνία.

Αναπλιώτικο καρναβάλι 2018

Δείτε Επίσης: Φαντασμαγορικές στιγμές στο Αναπλιώτικο Καρναβάλι.