ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο του Πύργου ο Καμπόσος

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στο συλλαλητήριο του Πύργου για το όνομα των Σκοπίων θα είναι ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών & Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος.

Το συλλαλητήριο θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι με την συμμετοχή δεκάδων Σωματείων και Φορέων από όλη την Ηλεία  στην Πλατεία 25ηςΜαρτίου (ΟΤΕ- Άγαλμα Κολοκοτρώνη). Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να δώσει και η Ηλεία το δικό της «παρών» στον κοινό αγώνα του Ελληνισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, για να στηριχτούν τα Ελληνικά Δίκαια απέναντι στην συνεχιζόμενη παραχάραξη της Ιστορίας από το γειτονικό Κράτος των Σκοπίων.

Συλλαλητήριο Ηλεία

Όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου, «αυτή η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αφυπνίσει την τοπική μας Κοινωνία πάνω στο κρίσιμο αυτό θέμα. Σε μια εποχή γενικής αφασίας και επιχειρούμενης περιθωριοποιήσεως των Εθνικών και Θρησκευτικών μας συμβόλων και αξιών από τον Δημόσιο χώρο, που συνδυάζεται με την συστηματική αλλοίωση της Ελληνικής Ιστορίας από πολλές πλευρές, χρέος όλων μας είναι η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση. Και το Εθνικό Θέμα της Μακεδονίας μας είναι ζωτικό για όλους.  Επίσης τονίζουν τα εξής : «Η Ηλεία του Πολιτισμού, της Ολυμπιακής Φλόγας, της Ήλιδος και του Επικουρίου Απόλλωνος είναι ένα διαρκές σύμβολο ΕΝΟΤΗΤΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η Ηλεία μας. Η Ηλεία που ποτέ δεν απουσίασε από τους μεγάλους και ωραίους Αγώνες του Ελληνικού Έθνους. Αυτό το γνωρίζουν όχι μόνο οι Έλληνες όλης της Γης, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, προσκυνητές του Μεγαλείου του Τόπου και των Ανθρώπων…..

Η Ηλεία των Μεγάλων Εθνικών Αγώνων, των Συλλαλητηρίων για τον Ελληνισμό συνεχίζει να δηλώνει το ¨παρών¨ της. Από την δεκαετία του 1950 και τα Συλλαλητήρια σε Πύργο και Αμαλιάδα για τον Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού έως την δεκαετία του 1980 και τους αγώνες για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και έως το 1994 και το μεγάλο Συλλαλητήριο στον Πύργο για την Μακεδονία. Ο Αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, όσο η ΑΔΙΚΙΑ και το ΨΕΥΔΟΣ θέλουν να μας υποτιμούν τα Δίκαιά μας, να μας κλέβουν την Ιστορία μας…. Θα συνεχίζεται μέχρι να σεβαστούν όλοι την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…».