ΨυχαγωγίαΑρχείο

Καραθώνα α λα Ιταλικά! (Vid)

Drone Video γυρισμένο στην Καραθώνα με την παραλία σε δεύτερο πλάνο και μουσική συνοδεία ένα από τα ένα από τα κλασικά αγαπημένα Ιταλικά τραγούδια, που ξυπνά μνήμες μελαγχολίας και νοσταλγίας σε πολλούς. 

Το A casa d’Irene του Nico Fidenco αν και ρυθμικό, είναι αρκετά μελαγχολικό, με δυο κόσμους να συνυπάρχουν: εκείνον στον οποίο άνθρωποι γλεντούν και περνούν καλά, όπου «τραγουδούν γελούν, μποτίλιες κρασί πάνε και έρχονται», ενώ ταυτόχρονα κάποιος μετρά «μέρες δίχως αύριο» καθώς η επιθυμία του μένει απραγματοποίητη. Κι όμως ο έρωτας φωλιάζει κάπου εκεί, κάπου υπάρχει μια αχτίδα φωτός, μια μικρή ελπίδα μέσα στις γκρίζες μέρες… Στο σπίτι της Ιρένε…Και φυσικά στην Καραθώνα, μην ξεχνιόμαστε…

Η Καραθώνα είναι ένας φυσικός όρμος στην περιοχή του Ναυπλίου. Βρίσκεται πάνω απο την περιοχή της Πρόνοιας και έχει πολύ εύκολη πρόσβαση. Έχει πολύ μεγάλη έκταση και αποτελείται απο άμμο.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχει και ένα νησάκι με ένα ξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Θεόδωρο. Η παραλία βραβεύεται κάθε χρόνο με γαλάζια σημαία.