Εμπαιγμός η δήθεν καθαρή έξοδος στις αγορές
«Ο βασικός μας στόχος είναι η ανατροπή του θνησιγενούς μικρού δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ. Με απλά λόγια, το Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει ως στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και την αποτροπή της εκλογικής αυτοδυναμίας της ΝΔ. Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει το Κίνημα Αλλαγής, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, να είναι ο βασικός ρυθμιστής των μετεκλογικών διεργασιών», τονίζει ο Γιάννης Μανιάτης στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Προσθέτει όμως ότι χρειάζεται μεγαλύτερη πολιτική τόλμη και περισσότερη δουλειά για να δικαιωθούν οι 210.000 που συνδιαμορφώνουν το εγχείρημα. Ταυτόχρονα καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει πώς θα συμβάλλει μετεκλογικά για να βγει η χώρα από την κρίση.
Ο Γιάννης Μανιάτης αναφερόμενος στην ένταση που καλλιεργεί η τουρκική επιθετικότητα σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα αντιμετωπισθεί αποφασιστικά μόνο με μια εθνική ελληνική στρατηγική, με βάθος και ορίζοντα και προοδευτικό πατριωτισμό. «Με ψυχραιμία και σοβαρότητα πρέπει να ξανακτίσουμε την εθνική μας στρατηγική με όρους πολιτικής και λαϊκής ομοψυχίας», υπογραμμίζει επικρίνοντας την κυβέρνηση για διγλωσσία. «Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να μιλούν την ίδια γλώσσα και ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας να ενημερώνει σε διαρκή βάση τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης» επισημαίνει ο κ. Μανιάτης.
Ειδικότερα τονίζει ότι η ένταση επηρεάζει τις γεωστρατηγικές διεργασίες στην έρευνα και εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών στη περιοχή, και απαιτείται «Εθνική Ενεργειακή Στρατηγική που είχαμε διαμορφώσει έως τον Ιανουάριο του 2015».
Όσον αφορά στον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί «καθαρής» εξόδου από τα μνημόνια, ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι συνιστά ένα «ακόμα εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ, μια καθαρή νέα πολιτική απάτη». Προτείνει εκτεταμένο πακέτο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, αναπτυξιακών επενδύσεων και κοινωνικής προστασίας. Ουσιαστικά, μια σοβαρή, σύγχρονη, σοσιαλδημοκρατική ατζέντα, «τα ακριβώς αντίθετα δηλαδή από την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική».