ΚοινωνίαΑρχείο

Σφυρίζει αδιάφορα η Ολυμπία Οδός για τις πινακίδες προς Ναύπλιο

Ξέχασε να απαντήσει η Ολυμπία Όδος στο έγγραφο αίτημα του Δήμου Ναυπλιέων (από τις αρχές Μαρτίου) για την τοποθέτηση σήμανσης προς Ναύπλιο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών. 

Μάλιστα το θέμα παίρνει πάλι πολιτικές διαστάσεις με τον Γιάννη Ανδριανό να καταθέτει νέα αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Αν η «Ολυμπία Οδός» ήθελε θα μπορούσε να έχει ήδη λύσει το πρόβλημα αλλά παραμένει παντελώς αδιάφορη μπροστά στο δίκαιο αίτημα των Ναυπλιωτών. Μπορεί η πολιτεία να πιέσει την διαχειρίστρια εταιρία για τα αυτονόητα; Μένει να το δούμε… 

Το κείμενο της Αναφοράς Ανδριανού έχει ως εξής:

Με την παρούσα Αναφορά, και στο πλαίσιο σειράς προηγούμενων σχετικών μου παρεμβάσεων, σας κοινοποιώ συνημμένως έγγραφο του Δήμου Ναυπλιέων με θέμα την έλλειψη πινακίδων σήμανσης στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών με αναφορά στην πόλη του Ναυπλίου, τόσο για την κατεύθυνση όσο και για τη χιλιομετρική απόσταση, παρότι μετά τον Ισθμό υπάρχουν πινακίδες για τις περισσότερες πόλεις της Πελοποννήσου, για αρκετές κωμοπόλεις, αλλά και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο, πολλοί οδηγοί να παίρνουν τη δεξιά λωρίδα στη διασταύρωση Κορίνθου-Πατρών με την Κορίνθου-Τριπόλεως και να διανύουν πενήντα επιπλέον χιλιόμετρα πληρώνοντας μάλιστα παραπάνω διόδια.

Τούτων δοθέντων, σας καλώ να εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα στο ως άνω έγγραφο και να φροντίσετε για την τοποθέτηση πινακίδας στα κατάλληλα σημεία της εθνικής οδού για την εξυπηρέτηση των οδηγών”.