ΕκδηλώσειςΑρχείο

Γλυπτά φωτιστικά στο Ναύπλιο

Tο Σάββατο 12 Μαΐου, το Φουγάρο παρουσιάζει την έκθεση “electric fairy tale” της interior designer Μιλένας Παναγιώτοβα. Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από την ομώνυμη σειρά γλυπτών φωτιστικών που θα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο έως την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Ο φωτισμός επηρεάζει άμεσα την ατμόσφαιρα ενός χώρου, αναδεικνύοντας σημαντικά τις ποιότητές του, σε συνδυασμό με το χρώμα ή την επίπλωση. Τα φωτιστικά ασκούσαν πάντα ιδιαίτερη γοητεία στους δημιουργικούς ανθρώπους, καθώς πολλοί κορυφαίοι καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και interior designers έχουν διακριθεί στο σχεδιασμό εικονικών φωτιστικών.

Η Μιλένα Παναγιώτοβα εμπνέεται από τη φύση, συνδυάζοντας τα αγαπημένα της φυσικά υλικά, όπως μετάξι, βαμβάκι και σχοινί, για να δημιουργήσει εντυπωσιακά έργα τέχνης προορισμένα για χρήση. Κάθε φωτιστικό είναι μοναδικό και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι από τη δημιουργό, επιστρατεύοντας φαντασία και φως με σκοπό να κάνει πιό όμορφη και ευχάριστη την καθημερινότητά μας. Όπως εξηγεί και η ίδια, «αυτά τα πολύχρωμα γλυπτά φωτιστικά έχουν τη διάθεση να σε μεταφέρουν σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου ή φαντασία και ή χαρά μόλις αρχίζουν».

Βιογραφικό
Η Μιλένα Παναγιώτοβα είναι interior designer (σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων) με πτυχίο από το New York College της Αθήνας. Έχει αναλάβει την εσωτερική διακόσμηση κατοικιών ανα την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες, περιοδικά και φωτογράφους για ζητήματα styling.

Εκτός από φωτιστικά, πάντα ασχολείται με την κατασκευή αντικειμένων διακόσμησης, όπως τσάντες, μαξιλάρια, κεντήματα, παιχνίδια, ρούχα και άλλα deco αντικείμενα, με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τον Οκτώβριο του 2014, το COCO-MAT Athens Hotel διοργάνωσε ατομική παρουσίαση των φωτιστικών της. Τα γλυπτά φωτιστικά της διατίθενται στην Κύπρο και τη Νεα Υορκη.

Ώρες λειτουργίας:
εγκαίνια: Σάββατο 12 Μαΐου 2018, 6-9μμ
Τετάρτη έως Κυριακή από τις 9πμ έως αργά