ΑθλητισμόςΑρχείο

Βήματα προόδου για τον 13ο Αργειακό – Μυκηναϊκό Δρόμο (Pics, Vid)

Μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στον 13ο Αργειακό – Μυκηναϊκό Δρόμο που διοργάνωσε σήμερα (6/5) ο Δήμος Άργους-Μυκηνών. Πάνω από 1300 δρομείς έτρεξαν σε ιστορικές διαδρομές με επίκεντρο τις Αρχαίες Μυκήνες, το Αρχαίο Θέατρο Άργους και τον Λόφο της Ασπίδας.

Η εκκίνηση για τα 21 χιλιόμετρα δόθηκε στην Πύλη των Λεόντων από τον δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο ενώ για τα 5 χλμ. οι δρομείς ξεκίνησαν από τον Λόφο Ασπίδας. Τερματισμός και στους δύο αγώνες ήταν η Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Επίσης έγινε και αγώνας 1,5 χλμ. για παιδιά.

13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος

Οι νικητές

Στον ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. Πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Σκούταρης, δεύτερος ο Βασίλης Νυσταζάκης και τρίτος ο Γιώργος Βλάχος. Στις γυναίκες πρώτη βγήκε η Αργείτισσα Μάτα Κλησάρη, δεύτερη η Κατερίνα Χρυσακάρου και τρίτη η Αναστασία Ντεβετζή. 

Στα 5 χλμ. νικητής ήταν ο Σωτήρης Μαρκόπουλος και στις γυναίκες η Βασιλική Αβδούλα.

13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος

13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος

Το πρόγευμα

Είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου (5/5) η φαντασμαγορική τελετή έναρξης με πρωθιέρεια την Αργεία ηθοποιό Σοφία Καψούρου που απήγγειλε επί σκηνής στίχους αφιερωμένους στη δόξα των Αργείων.

Καλοδουλεμένες χορογραφίες από την Σχολή Χορού της Μαρίας Μπαβέλα, αρχαιοελληνικό χρώμα με απαγγελία στίχων του αρχαίου λυρικού ποιητή Πινδάρου και μία πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας με υπαίθρια προβολή σε προτζέκτορα από τον Ηλία Πολυχρονόπουλο, με  φόντο το ειδυλλιακό σκηνικό της Πλατείας. Στα decks ο Dj Mike. Τίτλος του event «Χιλιάδες φεγγάρια ΜΕΤΑ»

13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος

13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος

Η αναβίωση

Η διοργάνωση κρίνεται επιτυχημένη και σε αυτό μεγάλη συμβολή είχαν και οι εθελοντές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους – Μυκηνών Βαγγέλης Τζαβέλλας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όσους βοήθησαν στη διοργάνωση. Παράλληλα προανήγγειλε τη διεξαγωγή των Ηραίων, των πανάρχαιων αγώνων που θα αναβιώσει φέτος ο Δήμος Άργους-Μυκηνών στα τέλη του Σεπτέμβρη.

13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος

Photos: Γιάννης Γαλανόπουλος, Ταμπούρης