ΚοινωνίαΑρχείο

Οι έξι αγωνιστές ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ αθωώθηκαν πανηγυρικά

Με αφορμή την αθώωση των έξι κατηγορούμενων που είχαν προσαχθεί μετά από διαδήλωση που είχε γίνει το 2014 κατά του ΤΑΙΠΕΔ στο Παλιό Ναύπλιο, το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας (ΑΑΜΑ) εκφράζει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της δίκης, περιγράφοντας με γλαφυρότητα τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία.

Τριώροφο Βασιλέως Κωνσταντίνου

Όπως σημειώνει το ΑΑΜΑ:

«Σε μια δικαστική αίθουσα γεμάτη από αλληλέγγυους, η ακροαματική διαδικασία είδε τους δύο αστυνομικούς – μάρτυρες κατηγορίας να πέφτουν από τη μια αντίφαση στην άλλη, ψάχνοντας τους βώλους τους μέσα σε μεγάλη αμηχανία. Δεν είχαν μπει καν στον κόπο να ξαναδιαβάσουν τις ψεύτικες καταθέσεις που είχαν δώσει, για να θυμηθούν τι ψέματα τούς είχαν υπαγορεύσει οι ανώτεροί τους…

Η υπεράσπιση αποδόμησε πλήρως το -ούτως ή άλλως γελοίο- κατηγορητήριο, ενώ οι κατηγορούμενοι υπερασπίστηκαν με το κεφάλι ψηλά την πολιτική τους δράση. Έδωσαν στη δίκη ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα, παρά τη δήλωση της προέδρου πως η δίκη δε θα μετατρεπόταν σε πολιτική.

Μην έχοντας κάτι σοβαρό στα χέρια του, ο εισαγγελέας αναγκάστηκε να εισηγηθεί την αθώωση των 6 αγωνιστών, η οποία και έγινε δεκτή από το τριμελές.

Η πρακτική του τυλίγματος αγωνιστών σε μια κόλλα χαρτί μέσω κρατικών σκευωριών γίνεται ολοένα και πιο συνήθης. Και απέναντί της δε χωράει κανένας εφησυχασμός».

Διαβάστε Επίσης: 
Αθώοι οι έξι για την συγκέντρωση κατά του ΤΑΙΠΕΔ το 2014 στο Ναύπλιο