ΠολιτισμόςΑρχείο

Καλλιεργούν τον πολιτισμό στην Ερμιονίδα

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, εν όψει του επετειακού, 5ου Φεστιβάλ επαγγελματικού Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” που διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) στην έδρα του, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνιγνγκ” στο Κρανίδι, παρουσίασε το Πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ στο Φουγάρο στο Ναύπλιο.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σίδερης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος και ο Όθωνας Μεταξάς.

Στην μουσική βραδιά της Κυριακής τον Όθωνα Μεταξά συνόδεψε η ορχήστρα του Γιάννη Μπελώνη: Μαέστρος-Πιάνο: Γιάννης Μπελώνης, Κιθάρα: Βαγγέλης Κονταράτος, Μπουζούκι-Λαούτο-Μαντολίνο: Σταύρος Δεριζιώτης, Κλαρινέτο-Σαξόφωνο: Ερμόλαος Κατζουρίδης, Ντράμς: Γιάννης Χαραλαμπίδης, Κοντραμπάσο: Αντώνης Αρβανίτης.

Ερμηνείες στην Ερμιονίδα

Η παρουσία του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας στο Ναύπλιο -για πρώτη φορά σε επίπεδο διοργάνωσης μουσικής εκδήλωσης, πέρα από τις κατά καιρούς παρουσιάσεις θεατρικών του παραγωγών- είχε στόχο την εγγύτερη προσέγγιση του Αργολικού κοινού, την ενημέρωσή του και την προσέλκυσή του στο Φεστιβάλ, που έχοντας λειτουργήσει ήδη τέσσερα χρόνια με μεγάλη επιτυχία και έχοντας συγκεντρώσει μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, αποσκοπεί να συμβάλει και φέτος στην προώθηση του θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη Ερμιονίδα, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.

Το 5ο Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με τη Συναυλία της Γιώτας Νέγκα. Συμμετέχουν οι κορυφαίοι ηθοποιοί: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν τις Παρασκευές του Αυγούστου (3, 10, 17, 24, 30/8) και την πρώτη Παρασκευή (7/9) του Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ