ΡεπορτάζΑρχείο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλει να βάλει τρένα στην γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη 29/6 στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατόπιν αιτήματος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα για να διερευνηθούν οι προθέσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε σχέση με την έναρξη δρομολογίων στη γραμμή Κόρινθος – Μυκήνες – Άργος – Ναύπλιο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενδιαφέρεται έντονα να κυκλοφορήσει συρμούς όταν θα είναι αναταγμένη η σιδηροδρομική γραμμή της Αργολίδας σε καθημερινή συχνότητα. Ήδη έχει ξεκινήσει επικοινωνία με την διοίκηση του ΟΣΕ για τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών. Ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας, ότι εφόσον ο ΟΣΕ ολοκληρώσει τις τεχνικές εργασίες που θα επαναφέρουν τη γραμμή σε λειτουργικό πλαίσιο, ο συγκεκριμένος πάροχος σιδηροδρομικού έργου επιθυμεί ταυτόχρονα να κινήσει τρένα σε αυτή.

Συνάντηση Πρωτοβουλίας με ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Επομένως, σε προτεραιότητα η Πρωτοβουλία Πολιτών θα επιδιώξει ευρεία σύσκεψη στην Αργολίδα με την διοίκηση του ΟΣΕ για να προκύψει χρονοδιάγραμμα ανάταξης της εν λόγω γραμμής.

Να σημειωθεί πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία εκπόνησης μελέτης βιωσιμότητας από τον Δήμο Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον ΟΣΕ.

Συνάντηση Πρωτοβουλίας με ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συμμετείχαν στην συζήτηση ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, ο διευθυντής επιβατικών μεταφορών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θεόδωρος Τόλιας, η σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αιμιλία Μαρκοπούλου, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, συνεργάτιδα του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Κώστας Γκαργκάσουλας Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ο Γιάννης Κουλεντιανός συνεργάτης της Αναπτυξιακής Επιμελητηριακής, ο Σπύρος Φασούλας υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου, ο Απόλλωνας Κύρκος μέλος της διαχείρισης του σιδηροδρομικού φόρουμ Amnizia και από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Πολιτών οι Δημήτρης Νόνης και Βαγγέλης Ντάνης.

Συνάντηση Πρωτοβουλίας με ΤΡΑΙΝΟΣΕ