Τσίπρας και Καμμένος κάθε πρωί πηγαίνουν στον καθρέπτη και εξομολογούνται τον φόβο τους…
Στην ΕΡΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, για μία σειρά από ζητήματα, όπως:
Για τις συνομωσίες αποστασίας
Η συζήτηση περί αποστασίας γνωρίζουμε σε ποια περίοδο απευθύνεται ιστορικά και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί είχε συνέπειες για τη Δημοκρατία. Αν κάποιος από το Μαξίμου γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, να πει ονόματα, διευθύνσεις και να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και να δούμε τι ακριβώς θέλει να πει η κυβέρνηση για σχέδιο αποστασίας. Πριν από πέντε χρόνια υπήρξαν Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν επιχειρηματικά συμφέροντα όταν που τους οδήγησαν εκεί; Η κ. Μεγαλοοικονόμου πήγε πρόσφατα προς το ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχαν οικονομικά συμφέροντα που την πήγαν προς τα εκεί;
Η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Τσίπρας κι ο κ. Καμμένος κάθε πρωί πηγαίνουν στον καθρέπτη και εξομολογούνται τον φόβο τους ότι η κυβέρνηση μπορεί να πέσει. Γι’ αυτό και πάνε να φορτώσουν τους φόβους τους σε κάποιον άλλον. Δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους. Ο κ. Καμμένος έλεγε στον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο ότι δε θα δεχόταν καμία συζήτηση για το Σκοπιανό, αλλά το έκανε και είχαμε μία συμφωνία με συνέπειες λίγες μέρες μετά. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη έκανε το ίδιο για τα οικονομικά ζητήματα. Αρχικώς έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο, ότι θα κόψει το χρέος 60% και σήμερα πράττει τα αντίθετα.
Ανήκουμε σε μία παράταξη που έζησε τραμπουκισμούς, που δεν καταδικάστηκαν ποτέ από τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Ας μην ξεχνάμε ειδικότερα ότι οι ΑΝΕΛ έλεγαν να λιντσάρουν τον Πάχτα. Εμείς καταδικάζουμε όλα τα φαινόμενα βίας από όπου κι αν αυτά προέρχονται, τέτοιου είδους γεγονότα δεν πρέπει να επιτρέπονται.
Ας μην καλλιεργούμε θεωρίες συνομωσίας εν έτει 2018 γύρω από το πολιτικό σύστημα της χώρας, υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Όταν έλεγαν ότι δε θα δεχθούν το όνομα Μακεδονία κι έπειτα από 15 μέρες το δέχονται, είναι λογικό να αντιδρούν όλοι.
Οι μισές οργανώσεις και τα στελέχη των ΑΝΕΛ έχουν φύγει και δεν μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχει αποστασία. Εκτός κι αν βγει ο κ. Καμμένος να πει ότι πίσω από όλα τα στελέχη κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα. Για εμάς είναι μία πολιτική διαφοροποίηση. Κάποιοι άνθρωποι σέβονται όσα πιστεύουν και λένε και θέλουν να τα κάνουν πράξη.
Για τα εθνικά και οικονομικά ζητήματα
Η χώρα είχε μία εθνική γραμμή γύρω από το Σκοπιανό και πάνω σε αυτό διαπραγματεύονταν συστηματικά τα τελευταία 25 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπαναχώρησε από αυτή τη γραμμή, αναγνωρίζοντας πολύ συγκεκριμένα αιτήματα που είχαν οι Σκοπιανοί τις προηγούμενες δεκαετίες. Κι αυτό είναι κάτι που με την πατριωτική και προοδευτική της θέση η Φώφη Γεννηματά το εξέφρασε στη Βουλή και θα συνεχίσουμε να το εκφράζουμε. Η συμφωνία αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και πώς θα αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ τους γείτονές μας και πώς ο κ. Καμμένος θα μιλήσει εκεί.
Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία αυτή έτσι όπως είναι κατατεθειμένη στο δημόσιο διάλογο κι έτσι όπως ήρθε μετά την υπογραφή του κ. Κοτζιά. Ο κ. Θεοδωράκης έχει μία καθαρή θέση και υπάρχει ο χρόνος για να ανταλλαγούν επιχειρήματα. Τα εθνικά μας θέματα δεν πρέπει να τα πετάμε από πάνω μας χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι παράγουν αποτελέσματα για τις επόμενες γενιές. Δεν κάνουμε μία συζήτηση μόνο με εσωτερικό κοινό.
Στα οικονομικά θέματα, τα πρωτογενή πλεονάσματα των 3.5% έως το 2022 «δεν έχουν βγει» σε κανένα κράτος παγκοσμίως. Δεν υπάρχει ρύθμιση χρέους αποδοτική για τις επόμενες γενιές. Από 1/1/2019 η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ φέρνει νέες μειώσεις σε συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου και μία σειρά από αύξηση στη φορολογία.
Την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές εμείς θα είμαστε δίπλα στη Φώφη Γεννηματά και στο Κίνημα Αλλαγής και σε αυτό που θα αποφασίσει ο λαός. Γιατί, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να βγάλει την ουρά του απέξω και θα κάτσει έξω στους δρόμους να το παίζει αντιμνημονιακός;
Χρειαζόμαστε μία μεγάλη εθνική συνεννόηση. Οι επόμενες εκλογές θα είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν στην πόλωση και στο διχασμό και σε αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.