ΡεπορτάζΑρχείο

Το Εφετείο Ναυπλίου μείωσε την ποινή της 22χρονης που σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, της υπόθεσης της 22χρονης που σκότωσε με μαχαίρι τον επίδοξο βιαστή της στην Κόρινθο στις 22 Ιουνίου του 2016.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή της κοπέλας, με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων, όπως στο πρωτόδικο, απορρίπτοντας τον αυτοτελή ισχυρισμό της άμυνας, μειώνοντας όμως την ποινή σε 10 έτη και 4 μήνες κατά συγχώνευση (12 έτη για την ανθρωποκτονία και 6 μήνες για τις παραβάσεις του νόμου περί όπλων).

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από αλληλέγγυες, κυρίως από φεμινιστικές ομάδες που έφθασαν στο Ναύπλιο για να συμπαρασταθούν στη νεαρή κοπέλα καθώς και από μέλη των αναρχικών από το Άργος (Αναρχική Συνέλευση Άργους “LUPUS” και την Κόρινθο (Αναρχική Συλλογικότητα “Σειρήνες”). πανό για την Παναγιώτα

Όπως δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης της Π., Ιωάννα Στεντούμη:

Είμαι ικανοποιημένη. Το δικαστήριο αντιμετώπισε με ευαισθησία την κατηγορούμενη. Αν και δεν αναγνώρισε άμεσα την άμυνα, κατανόησε τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε, τη βία που είχε υποστεί και ότι πράγματι εκείνη τη βραδιά συνέβησαν κάποια περιστατικά που την υποχρέωσαν να κινηθεί με τον τρόπο που κινήθηκε. Περισσότερα θα ξέρουμε όταν καθαρογραφεί η απόφαση, ώστε να γνωρίζουμε το σύνολο του σκεπτικού.

αναρχικά τρικάκια κατα της κουλτούρας του βιασμού

Περισσότερα για τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο στο omniatv.com.