ΠολιτισμόςΑρχείο

Διεθνής αναγνώριση για το Φεστιβάλ Ναυπλίου (Pics, Vid)

Συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και αμείωτο ενδιαφέρον από το φιλόμουσο κοινό, το 27ο Φεστιβάλ Ναυπλίου. Οι πρεσβείες, της Αυστρίας, της Δανίας ,του Λουξεμβούργου, της Νορβηγίας και της Τσεχίας, με την παρουσία τους ενίσχυσαν τον διεθνή χαρακτήρα του φεστιβάλ και μαζί με το βρετανικό BGS και το Ευρωπαϊκό Europe direct προσέδωσαν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και αναγνώριση στο Φεστιβάλ.

Το βράδυ της Πέμπτης το Βουλευτικό φιλοξένησε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2011-2016 και νυν καλλιτεχνικό διευθυντή της Ιστορικής Όπερας της Ερφούρτης (Erfurt), Μύρων Μιχαηλίδη. Παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του Ιωσήφ Βαλέτ, “Κλώντ & Σόνια” που ήταν ανάθεση του Φεστιβάλ Ναυπλίου για τα 100 χρόνια του μεγάλου συνθέτη Claude Debussy.

27ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Την προηγούμενη μέρα στον ίδιο χώρο ένας από τους σπουδαιότερους νέους πιανίστες, ο Jean Muller από το Λουξεμβούργο χάρισε μία εκπληκτική βραδιά στους φίλους της κλασικής μουσικής.

27ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Την περασμένη Τρίτη άλλη μια θαυμάσια συναυλία στην όμορφη πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, με το Trio Koch να πλάθει μια κατανυκτική ατμόσφαιρα για τους ακροατές του Φεστιβάλ.

27ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Εχθές το βράδυ (6/7) στον Άγιο Γεώργιο οι Mare Nostrum έδωσαν μια θαυμάσια μουσική παράσταση με τραγούδια της Μεσογείου. Η Αθηνά Ρούτση, με την εκφραστική φωνή της ερμήνευσε γνωστά και άγνωστα τραγούδια της θάλασσας σε 16 γλώσσες και διαλέκτους (Ελληνικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Παλαιστινιακά, Σεφαραδίτικα, Εβραϊκά, Αλβανικά, Κυπριακά, κάτω Ιταλίας, Τούρκικα, κ.α.) με τη συνοδεία ταλαντούχων μουσικών.

Mare Nostrum

Το Φεστιβάλ κλείνει το σαββατοκύριακο με τις παρακάτω συναυλίες:

Σάββατο 7 Ιουλίου, Παλαμήδι 21:00
Ιγκόρ Στραβίνσκι, Ιστορία του Στρατιώτη
(100 χρόνια από την πρεμιέρα του έργου)

Κυριακή 8 Ιουλίου, Παλαμήδι 21:00
Τζαζ στο Κάστρο, Helge Lien piano Trio (Νορβηγία)

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα: