ΕκδηλώσειςΑρχείο

Μια τραγωδία που δεν λέγεται μόνο χορεύεται, στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου

Με την παρουσίαση του κεντρικού εργαστηρίου του Λυκείου Επιδαύρου στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, κορυφώνονται την Κυριακή 15 Ιουλίου οι εργασίες του Α΄ κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Για 15 ημέρες οι σπουδαστές του προγράμματος διερεύνησαν την έκφραση των χορικών στην αρχαία τραγωδία με το χορό να μετατρέπεται σε εργαλείο αντίστασης στο φόβο, αλλά και μέσο για να ανταλλάξουν ιστορίες και αφηγήματα.

Η παρουσίαση αφορμάται από την ομώνυμη παράσταση της Πατρίσιας Απέργη και της ομάδας χορού Αερίτες και μιλάει για μια κοινωνία στο σημείο μηδέν, με πολίτες που ξόδεψαν όλα τους τα χαμόγελα στον αγώνα. Ή μήπως, μέσα από την ήττα, τα κέρδισαν όλα;

Πολήττες - Μια τραγωδία που δεν λέγεται μόνο χορεύεται

Η είσοδος του κοινό στο Αρχαίο Στάδιο γίνεται με δελτία εισόδου, που προμηθεύονται από την είσοδος. Ώρα προσέλευσης: 21:30.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη

Βοηθοί χορογράφοι: Εύα Γεωργιτσοπούλου, Ηλίας Χατζηγεωργίου

Μουσική: Γιώργος Πούλιος

Ερμηνεία: Σπουδαστές του Α’ κύκλου του Λυκείου Επιδαύρου

Πολήττες - Μια τραγωδία που δεν λέγεται μόνο χορεύεται

Η παρουσίαση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα γίνει με την παροχή δελτίων εισόδου κατά την προσέλευση του κοινού στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου Επιδαύρου (ώρα προσέλευσης: 20:30)

Δείτε εδώ το τρέιλερ από τις πρόβες:

Tο Λύκειο Επιδαύρου – Διεθνές Θερινό Σχολείου Αρχαίου Δράματος πραγματοποιείται φέτος σε δύο κύκλους υπό το θεματικό άξονα Πολιτεία και Πολίτης με τη συμμετοχή καθηγητών και σπουδαστών από 23 χώρες.

Κατά τη διάρκεια του Α΄ κύκλου, σπουδαστές και απόφοιτοι Δραματικών Σχολών, επαγγελματικών σχολών χορού, Ακαδημιών Θεάτρου και πανεπιστημιακών τμημάτων υποκριτικής ή θεατρικής πρακτικής παρακολούθησαν σειρά πρακτικών και θεωρητικών εργαστηρίων, διαλέξεων και masterclasses με στόχο την έρευνα του αρχαίου δράματος σε βιωματικό επίπεδο που περιλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις.

Ανάμεσα στους καθηγητές και ομιλητές του Α΄ κύκλου ήταν: η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και ειδικός του συστήματος βιομηχανικής κίνησης στο διάσημο ρωσικό Ινστιτούτο Θεατρικών Τεχνών Γκίτις  Mαρία Σμάεβιτς, o Αμερικάνος σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ντέννις Χίλτον – Ρηντ, η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και συνεργάτρια του Τεάτρ ντε Κομπλισιτέ Λίλο Μπάουρ, η χορεύτρια και χορογράφος Πατρίσια Απέργη και η ομάδα Χορού Αερίτες, η σκηνοθέτρια Γεωργία Μαυραγάνη, ο χορογράφος και μέλος των Sine Qua Non ART Τζόναθαν Πράνλας – Ντεκούρ, η καθηγήτρια στο Tμήμα Κλασικών Σπουδών στο Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Ήντιθ Χωλ, ο αντιπρόεδρος της Θεατρικής Ακαδημίας της Σαγκάης Γκονγκ Μπαορόνγκ, η  επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρία Μικεδάκη, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ερευνητική εταίρος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Αγγελική Σπυροπούλου και η Υπεύθυνη του Λυκείου Επιδαύρου και σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Τζωρτζίνα Κακουδάκη.

Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ.

Πραγματοποιείται σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Με την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος (με έδρα το Ναύπλιο) και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.