ΚοινωνίαΑρχείο

Δεν έμειναν νηστικοί ασθενείς στο νοσοκομείο Άργους

Μία ανώνυμη καταγγελία που δημοσιεύεται στο Μακελειό με τίτλο «Τσιμπούσι διοικούντων με το φαγητό ασθενών διαβητικών στο Νοσοκομείο Άργους! Νηστικοί οι ασθενείς», προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου η οποία διαψεύδει το περιστατικό. 

Επίσης οι διοικούντες του νοσοκομείου Άργους αποκαλύπτουν πως πριν το δημοσίευμα είχαν κινηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο υπηρεσιακές διαδικασίες διερεύνησης των πραγματικών γεγονότων. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανάρτηση δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο «ασθενείς έμειναν νηστικοί στο Νοσοκομείο Άργους». 

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι υπήρξε περίπτωση ασθενούς που στερήθηκε έστω και μία μερίδα από το διαιτολόγιό του. Ουδέποτε έμειναν ασθενείς νηστικοί, ουδέποτε υπήρξε σχετική καταγγελία ή το παραμικρό παράπονο από ασθενή, συνοδό, ή συγγενή του. 

Προφανώς το δημοσίευμα έχει ως «πηγή» του υπηρεσιακή αναφορά, που έχει γίνει από εργαζόμενο του τμήματος σίτισης και αφορά άλλο εργαζόμενο. Μόνο οι θιασώτες της υποκινούμενης και παραπλανητικής προπαγάνδας θα βάφτιζαν «τσιμπούσι» και θα αναδείκνυαν ως μείζον θέμα τα «τέσσερα μπιφτέκια», για τα οποία κάνει λόγο η αναφορά και τα οποία, επαναλαμβάνουμε, δεν άφησαν νηστικό κανέναν ασθενή. 

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη, πριν το δημοσίευμα, είχαν κινηθεί, οι προβλεπόμενες από το νόμο υπηρεσιακές διαδικασίες διερεύνησης των πραγματικών γεγονότων. 

Η κοινωνία της Αργολίδας κατανοεί ότι το ψευδές, δυσφημιστικό και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα πλήττει βάναυσα την πραγματική εικόνα του Νοσοκομείου, την προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες καθώς και το κύρος του Δημοσίου Συστήματος Υγείας

Για το θέμα τοποθετήθηκε και το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας που κατηγορεί μάλιστα ορισμένα τοπικά ΜΜΕ επειδή επέλεξαν να αναδημοσιεύσουν τα όσα καταγγέλονται στην εφημερίδα του Στέφανου Χίου.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Σε νέα “ύψη” αντιπολιτευτικής τακτικής. Είναι απορίας άξιο πως ορισμένα τοπικά ΜΜΕ αναπαράγουν τις αθλιότητες μιας χυδαίας εφημερίδας που τα δημοσιεύματά της μόνο οργή και αποστροφή μπορούν να προκαλούν.

Είναι αλήθεια ότι διάφοροι καλοθελητές-πληροφοριοδότες των “εφημερίδων” δεν ενοχλήθηκαν όταν την τετραετία 2010-14 κατακρεουργήθηκαν στη κυριολεξία η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη σε συνθήκες οικονομικής καταστροφής και άγριας λιτότητας.

Οταν συρρικνώθηκε και πετσοκόφτηκε ο Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Αργους και στη συνέχεια ο προϋπολογισμός του ιδρύματος. Δεν μίλησαν τότε.

Και δεν μίλησαν ούτε σήμερα, όταν έχουν μειωθεί οι σπατάλες, η διαφθορά,οι τιμές των υλικών και των φαρμάκων. Ούτε είδαν με καλό μάτι βέβαια τη προσπάθεια ανόρθωσης που γίνεται τόσο από τη Διοίκηση του ΓΝΑ όσο και από το σύνολο των εργαζομένων του χώρου.

Έμειναν στην αντιπολιτευτική τακτική του “Τι γίνανε τα 3 μπιφτέκια”. Άξιος ο μισθός τους.