ΚοινωνίαΑρχείο

Δυνάμεις από την Αργολίδα στη μάχη της κατάσβεσης στην Κινέττα – Εικόνες σοκ στην Εθνική! (Vid)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κινέττα για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που κατακαίει πευκοδάσος και έχει πλέον πλησιάσει απειλητικά σπίτια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τέσσερα έως πέντε ενεργά μέτωπα ενώ η φλόγες εκτείνονται απόσταση σε 6χλμ.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στο Πανόραμα της Κινέττας, με ορισμένους κατοίκους να τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα και άλλους να προσπαθούν να περισώσουν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι φλόγες έχουν μπει και στον οικισμό Μαρούλα. Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει εκκενώσει και τον οικισμό Γαλήνη ενώ η κυκλοφορία στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, από το 56ο χιλιόμετρο, εκτρέπεται. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά κατακαίει δασική περιοχή αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός ότι αλλάζουν κατευθύνσεις, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών. Στην περιοχή υπάρχουν αυτή την περίοδο πολλοί παραθεριστές.

Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ζητούν συνεχώς από τους κατοίκους να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. 

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Από την Αργολίδα έχουν σπεύσει ένα πυροσβεστικό όχημα από το Ναύπλιο και δύο από το Άργος.

Εν τω μεταξύ συγκλονιστικές εικόνες έχει καταγράψει η κάμερα ενός οδηγού που περνά από την εθνική οδό στο ύψος της Κινέτας, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο χρήστης Γιάννης Λαμπρόπουλος, η φωτιά έχει φτάσει και περάσει την εθνική οδό, στην οποία επικρατεί μεγάλο μποτιλιάρισμα, ενώ γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο.

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μέσης τάσης, ωστόσο, η πρόσβαση των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν καταστραφεί είναι αδύνατη, εξαιτίας της φωτιάς.

Επιπλέον, ο Διαχειριστής διακόπτει ανά περιοχές την ηλεκτροδότηση και ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής, για λόγους ασφαλείας.