ΚοινωνίαΑρχείο

Εθνική τραγωδία με πάνω από 20 νεκρούς από τις φωτιές της Αττικής!

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/7) στην Κινέτα σήμανε συναγερμό. Μια φωτιά ανεξέλεγκτη, η οποία έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της και τελικά έσβηνε στην θάλασσα! Μόλις λίγες ώρες αργότερα, νέες φωτιές προκάλεσαν τον τρόμο σε χιλιάδες πολίτες και τον θάνατο σε δεκάδες.

Μάτι Μαραθώνα, Άγιοι Θεόδωροι, Άγιος Ανδρέας, Πεντέλη, Ζούμπερι, Ν. Βουτζάς, Κόρινθος, Κάλαμος, βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη με εκατοντάδες σπίτια να έχουν καεί και τους ανθρώπους να τρέχουν στις παραλίες για να σωθούν. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς έπεσαν στο νερό και κολύμπησαν με τα ρούχα για να σωθούν. Στην Ραφήνα πλοία της γραμμής περισυνέλεξαν δεκάδες ανθρώπους από την θάλασσα, δυστυχώς όμως κάποιοι από αυτούς δεν κατάφεραν να επιβιώσουν, μεταξύ των οποίων και οικογένειες με παιδιά.

Η εθνική τραγωδία επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να κάνει λόγο τα μεσάνυχτα για περισσότερους από 20 επιβεβαιωμένους νεκρούς (κυρίως σε Μάτι και Ραφήνα). Τελικά οι φόβοι ότι είναι πολλοί περισσότεροι επιβεβαιώθηκαν, καθώς αυτή την στιγμή οι νεκροί έχουν φθάσει τους 74!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε αιχμές για τα 15 ταυτόχρονα μέτωπα, αποκαλύπτοντας πως ζητήθηκε η συνδρομή των ΗΠΑ και την Τρίτη θα πετά drone για …ύποπτες κινήσεις! Στις προσπάθειες κατάσβεσης θα συνδράμουν δυνάμεις από Ισπανία και Κύπρο.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένα βρέφος 6 μηνών και ένα 14χρονο κορίτσι. Πάνω από 150 τραυματίες, εκ των οποίων πάνω από 16 παιδιά. Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ οι 11 από αυτούς.

Το πρώτο φως της ημέρας θα αποκαλύψει και το μέγεθος της καταστροφής, με την ευχή να μην έχουμε κι’ άλλα θύματα.

Καμένα αυτοκίνητα

Μάτι Μαραθώνα

Μάτι Μαραθώνα

Μάτι Μαραθώνα

Μάτι Μαραθώνα