ΚοινωνίαΑρχείο

Πάνω από 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές της Αττικής – Φόβοι για πολύ περισσότερους

Ανείπωτη η τραγωδία από τις πυρκαγιές, με τον αριθμό των θυμάτων να έχει ήδη φθάσει τους 74 σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, ανυπολόγιστες καταστροφές σε εκατοντάδες σπίτια κι αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, άλλοι δέκα νεκροί εντοπίστηκαν πριν από λίγα λεπτά στο Μάτι. Συγκεκριμένα, σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ αριστερά από αυτό, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί.  

Πάνω από 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές της Αττικής

Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την λεωφόρο Μαραθώνος. Από τους σάκους για τη μεταφορά των σορών, τρεις είναι μικρού μεγέθους, κάτι που σημαίνει ότι, δυστυχώς, πρόκειται πιθανότατα για  παιδιά.  

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες για τους νεκρούς στο σπίτι, πρόκειται για μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της, 5 και 6 ετών, και την γιαγιά της οικογένειας, που βγήκαν από το σπίτι τους και έτρεξαν στο δάσος για να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο ίδιο σημείο, σε αυτοκίνητο, έχει εντοπιστεί απανθρακωμένη οικογένεια -γονείς και δύο παιδιά.

Πάνω από 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές της Αττικής

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.

Πάνω από 60 οι νεκροί από τις πυρκαγιές της Αττικής

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 180, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Πάνω από 1.000 σπίτια και 300 οχήματα καταστράφηκαν.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος και ίσως να φθάσει και τριψήφιο νούμερο!