ΡεπορτάζΑρχείο

Ασύμφορη για το ΚΤΕΛ η μεταφορά 4000 μαθητών στην Αργολίδα

Άγονος κηρύχθηκε ο τελευταίος διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών, καθώς το ΚΤΕΛ Αργολίδας δεν κατέθεσε προσφορά, κρίνοντας ασύμφορη οικονομικά την τιμή της Περιφέρειας.

Η ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι η μόνη εταιρία στην περιοχή που έχει πρακτικά την δυνατότητα για να φέρει σε πέρας με ασφάλεια τη μεταφορά περί των 4.000 μαθητών που θα απαιτηθεί. Όμως το ποσό που προτείνει η Περιφέρεια ως τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού δεν καλύπτει ούτε τα λειτουργικά έξοδα για την εκτέλεση του εν λόγω έργου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η εταιρία μέσω του νομικού της συμβούλου κ. Ιωάννη Μαλτέζου.

Αν στο επόμενο χρονικό διάστημα δεν υπάρξει βελτιωμένη προσφορά από την πλευρά της Περιφέρειας, δεν θα μπορέσει να γίνει η δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Μάλιστα ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά καθώς σε λιγότερο από 15 μέρες ξεκινά η σχολική χρονιά.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΤΕΛ Α.Ε. βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο, δείχνοντας καλή πρόθεση για συνεργασία πάνω σε ένα βιώσιμο οικονομικά πλάνο, ενώ είχε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Πλέον η μεταφορά των μαθητών της Αργολίδας βρίσκεται στον αέρα και αν η Περιφέρεια δεν δώσει λύση, το κόστος μεταφοράς θα αναγκαστούν να το επωμιστούν οι γονείς.

Δείτε τι δήλωσε ο Γιάννης Μαλτέζος στην Κατερίνα Κουρτέλη: