ΚοινωνίαΑρχείο

Κανένα σχέδιο εκτάκτων αναγκών στο Νοσοκομείο Ναυπλίου – Παραιτήθηκε ο αρμόδιος γιατρός

Παραιτήθηκε από τον ρόλο του Γενικού Συντονιστή Ιατρού σε σχέδιο εκτάκτων αναγκών, ο Συντονιστής χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ναυπλίου.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο παραιτηθέντας γιατρός, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της φυσιογνωμίας του νομού (υψηλή επισκεψιμότητα, μαθητικός τουρισμός) στο συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας υπήρξε σχετική διάλεξη και οδηγίες με θέμα τις μαζικές καταστροφές χωρίς όμως να ακολουθήσει περαιτέρω δράση.

Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι σε επίπεδο νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου, πέρα από μία άσκηση εκκένωσης του κτηρίου σε ενδεχόμενη φωτιά, δεν έχει εκτελεστεί καμία άλλη δράση, είτε ενημερωτική είτε πρακτική με θέμα έκτακτες ανάγκες- δραστηριότητες για διαχείριση ομαδικών τροχαίων, πνιγμών, φωτιάς και σχέδιο κινητοποίησης προσωπικού.

Στην επιστολή παραίτησης τονίζεται μάλιστα πως η υποστελέχωση της νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου που έχει συντελεστεί στην τριετία 2015-8 είναι αποτρεπτική ως προς τη χάραξη οποιουδήποτε πλάνου στον συγκεκριμένο  τομέα, όπως αυτό ορίζεται από τις οδηγίες του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Για το θέμα παρενέβη ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Με δεδομένες και τις τραγικές συνέπειες που είχε η ανυπαρξία συντονισμού σε έκτακτα γεγονότα στην κοινωνία μας, με τραγικά αποτέλεσμα, ερωτάται ο υπουργός τι συγκεκριμένες δράσεις θα αναλάβει για τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω επιστολή και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.