ΕκδηλώσειςΑρχείο

Μνήμες από τις Φυλακές Ακροναυπλίας στο Βουλευτικό

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα και το Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας με τη στήριξη του Δήμου Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ μας προσκαλούν σε μία από κοινού συνέντευξη Τύπου – Εκδήλωση την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στο Βουλευτικό, στις 19.30.

Εκδηλώσεις για τις Φυλακές Ακροναυπλίας

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εκδήλωσης:

  • Φυλακές της Ακροναυπλίας. Συντονίστρια: Άλκηστις Κοντογιάννη. Παρουσίαση ερευνητικών μεταπτυχιακών  εργασιών για την Ακροναυπλία από τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες Ντορέττα Αστέρη, Νάντια Κατή και Κωνσταντίνα Τσίρου.
  • Ο Τεό Παπαϊωάννου θα συνοδεύσει με τραγούδια για τις φυλακές.
  • Προβολή του Ντοκιμαντέρ «Μνήμες Φυλακών Ακροναυπλίας» του Νίκου Καβουκίδη (διάρκεια 8΄)
  • Η Αγγελική Κασόλα από την ομάδα πείρα(γ)μα θα παρουσιάσει τη μέθοδο με την οποία δημιουργεί βιωματικές παραστάσεις/εγκαταστάσεις, («θέατρο στην κοινότητα») και στο πείραμα που συντελείται στο Ναύπλιο με αφορμή την παράσταση « Ο Κύκλος των «Μάταιων» Πράξεων του Σπύρου Τζόκα το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο θεατράκι της Ακροναυπλίας. Θα γίνει παρουσίαση και των ανδρών και γυναικών που συμμετέχουν στον τραγικό χορό καθώς και των μουσικών και τραγουδιστών- εθελοντών κατοίκων της Αργολίδας.
  •  ‘Εκθεση φωτογραφίας από τις Φυλακές της Ακροναυπλίας. Με την ευγενική παραχώρηση του φωτογράφου Μανόλη Κασιμάτη.