ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Συνεργασία Καμμένου – Τατούλη για την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων στην Πελοπόννησο

Την πάγια άποψη της περιφερειακής αρχής για την αξιοποίηση των παλαιών στρατοπέδων προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών, σύμφωνα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της, εξέφρασε ο Πέτρος Τατούλης κατά την συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων εξετάστηκε η δυνατότητα παραχώρησης στην Περιφέρεια τμήματος του στρατοπέδου Κορίνθου «Καλογερογιάννη», με σκοπό την αξιοποίησή του.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε επίσης την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Καλαμάτας «Παπαφλέσσα» στην Περιφέρεια με σκοπό τη δημιουργία πρότυπου campus Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα όλων των συλλόγων και της ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου.

Σε ότι αφορά το Ναύπλιο να θυμίσουμε πως έχει ζητηθεί η παραχώρηση του ΚΕΜΧ Ναυπλίου στον Δήμο, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ένα θέμα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει μεταθέσει για το προσεχές μέλλον, χωρίς να έχει αποκλείσει τίποτα.

Πληροφορίες που φέρουν χώρο του πεδίου βολής να διαμορφώνεται για να φιλοξενήσει πρόσφυγες, δεν επιβεβαιώνονται. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράστηκε θετικά για το σχεδιασμό του Περιφερειάρχη και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου άμεσα να επεξεργαστούν τα αιτήματα αυτά.