ΚοινωνίαΑρχείο

Χωρίς πληροφορική στα ΕΠΑΛ Άργους και Ναυπλίου

Σημαντικά προβλήματα δημιουργεί η απόφαση περικοπής τμημάτων του Τομέα πληροφορικής στα ΕΠΑΛ Άργους και Ναυπλίου, καθώς αυτό θα αναγκάσει αρκετούς μαθητές να αλλάξουν είτε σχολείο φοίτησης και μάλιστα εκτός νομού, είτε ειδικότητα.

Συγκεκριμένα καταργούνται τα τμήματα Πληροφορικής στη Β’ τάξη του ΕΠΑΛ Άργους και τη Γ’ τάξη του ΕΠΑΛ Ναυπλίου, με το αιτιολογικό της έλλειψης επαρκούς αριθμού μαθητών

Για το θέμα παρενέβη με αναφορά του προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, καταθέτοντας σχετικό έγγραφο της ΕΛΜΕ Αργολίδας.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής:

«Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως έγγραφο της ΕΛΜΕ Αργολίδας όπου επισημαίνεται η ανάγκη επανεξέτασης της απόφασης για την περικοπή τμημάτων του Τομέα πληροφορικής στη Β΄ τάξη του ΕΠΑΛ Άργους και στη Γ΄ τάξη του ΕΠΑΛ Ναυπλίου. Δεδομένου του ότι οι περικοπές αυτές συνεπάγονται σοβαρά εμπόδια στις επιλογές των μαθητών οι οποίοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν είτε σχολείο φοίτησης και μάλιστα εκτός νομού πράγμα ανέφικτο και εξοντωτικό γι’ αυτούς, είτε ειδικότητα, σας καλώ αφού εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή τα διαλαμβανόμενα επιχειρήματα να επανεξετάσετε την απόφαση για περικοπή των τμημάτων.

Επισημαίνεται επίσης ότι υπάρχει επαρκές προσωπικό για τη λειτουργία των τμημάτων και δεν θα χρειαστεί η πρόσληψη αναπληρωτών».