ΚοινωνίαΑρχείο

Έχει σταλεί έγγραφο στον Δήμο για τη φιλοξενία 2000 προσφύγων σε χώρο του ΚΕΜΧ;

Για πιθανή ύπαρξη εγγράφου που έχει σταλεί προς την διοίκηση του ΚΕΜΧ Ναυπλίου και έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο Ναυπλιέων, σύμφωνα με το οποίο μέχρι τέλος του 2018 θα είναι έτοιμες εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν 2000 πρόσφυγες σε χώρο του πεδίου βολής στα Πυργιώτικα, κάνει λόγο ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς. 

Η φημολογία για πιθανή εγκατάσταση προσφύγων έχει αναπτυχθεί εδώ και εβδομάδες χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι από επίσημα χείλη, προς το παρόν.

ΚΕΜΧ

Όπως αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου:   

«Το τελευταίο διάστημα είναι έντονη η ανησυχία δημοτών σε σχέση με την φημολογία που υπάρχει για εγκατάσταση προσφύγων στο πεδίο βολής στα Πυργιώτικα. Υπάρχει έγγραφο του ΥΠΕΘΑ προς την διοίκηση του ΚΕΜΧ Ναυπλίου και κοινοποίηση στον Δήμο Ναυπλιέων σύμφωνα με το οποίο μέχρι τέλος του 2018 θα είναι έτοιμες εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν 2000 άτομα στον συγκεκριμένο χώρο;

Θα θεωρούσα λογικό και επιβεβλημένο ο κ. Κωστούρος να ενημερώσει αν όλη αυτή η φημολογία έχει βάση ή είναι απλά φήμες. Η στάση του στην απόφαση κλεισίματος του ΚΕΜΧ και η μη αντίδραση του έχει δημιουργήσει καχυποψία στους δημότες που πιστεύουν ότι «κάτι παίζεται» στις πλάτες τους και θα βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων!

Όλοι θυμούνται τα πανό που αναρτήθηκαν στην πόλη πριν ένα χρόνο, με το σύνθημα: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ». Τα ανάρτησε η δημοτική αρχή και μετά δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την απόφαση για κλείσιμο του ΚΕΜΧ.

Ο κ Κωστούρος πρέπει να εγκαταλείψει την πάγια τακτική του να μην απαντάει σε τίποτα και σε κανέναν και να βγει να πει την αλήθεια στους δημότες!»

Παναγιώτης Αναγνωσταράς