ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αγρίεψε ο Φάνης στην Τρίπολη

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Γόντικας ζήτησε να τεθεί προς συζήτηση θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, για τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ζορμπάς» στην Πελοπόννησο.«Θέλω να συζητήσουμε το θέμα, να δούμε τι προβλήματα άφησε πίσω του ο Ζορμπάς, να προτείνουμε λύσεις και να πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο κ.Γόντικας, με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να θέτει προς ψηφοφορία το εάν θα συζητηθεί ή όχι το θέμα.

Τον λόγο αρχικά πήρε η Αντιπεριφερειάρχης κα.Νικολάκου, η οποία και ξεκαθάρισε πως από την πλευρά της η Περιφερειακή Αρχή δεν αποδέχεται την συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης. «Η προετοιμασία έχει γίνει. Αλίμονο αν περιμέναμε σήμερα να αποφασίσουμε τα βήματα, που πρέπει να κάνουμε για τις όποιες διεκδικήσεις. Θα προβούμε σε ενημέρωση του σώματος, αλλά δεν βλέπουμε τον λόγο να υπάρξει συζήτηση για θέματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα.Νικολάκου, ενώ συμπλήρωσε: «Ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ και τα αρμόδια υπουργεία για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την αποκατάσταση των ζημιών».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Πατσαρίνος στην τοποθέτηση του ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα στον κ. Γόντικα να καταθέσει τις προτάσεις του και να ενσωματωθούν σε μια γενικότερη συζήτηση που θα αφορά στο θέμα, η οποία και θα πρέπει όπως τόνισε να συνοδεύεται από εμπεριστατωμένη εισήγηση από την πλευρά των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον περιφερειακό σύμβουλο Φάνη Στεφανόπουλο να παίρνει το λόγο, και να μιλά για θέατρο και λαϊκισμό από την πλευρά της αντιπολίτευσης. «Αυτά που ζήσαμε στην Αργολίδα δεν προσφέρονται για θέατρο και λαϊκισμούς. Δεν ήταν όλοι στις περιοχές που πνιγόντουσαν, αλλά τα μάθαιναν από τον καναπέ τους. Να γίνει ενημέρωση από την Περιφερειακή Αρχή και όποιος θέλει να προσφέρει προσθέτοντας την δική του πρόταση».

Μετά την ψηφοφορία και αφού δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός ψήφων για να συζητηθεί το θέμα, η ένταση κορυφώθηκε με τον κ.Γόντικα και τον κ.Γούργαρη να αποχωρούν από την συνεδρίαση.

Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης