ΚοινωνίαΑρχείο

Ευχαριστημένοι οι εκπαιδευτικοί από αυτά που τους είπε ο Χειβιδόπουλος

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  συνάντηση των Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. και της ΕΛΜΕ Αργολιδας με τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσσο Χειβιδόπουλο στο γραφείο  του -μετά  από αίτημα των δύο οργανώσεων- για το σημαντικό θέμα της μεταφοράς των μαθητών του νομού. (Η συνάντηση ήταν συνέχεια της κινητοποίησης της 25ης -9-2018)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε πλήρης και αναλυτική  ενημέρωση εκ  μέρους του Αντιπεριφερειάρχη για την συμφωνία με το ΚΤΕΛ Αργολίδας για τη μεταφορά των μαθητών της Αργολίδας καθώς και ενημέρωση για τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και στο μέλλον.   

Εκ μέρους της αντιπροσωπίας του Συλλόγου τέθηκαν ανάμεσα στα άλλα τρία σημαντικά ζητήματα:

Α) Το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών. Β) Το θέμα  της μεταφοράς των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Τίρυνθας. Γ) Το αίτημα  αποζημίωσης των μαθητών που πλήρωναν εισιτήριο έως την επανέναρξη των δρομολογίων από το ΚΤΕΛ.

Για όλα τα παραπάνω δόθηκαν θετικές απαντήσεις και ο Αντιπεριφερειάχης δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα δύο Διοικητικά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών για τις επικείμενες εξελίξεις, τόσο ως προς το περιεχόμενο της σύμβασης με το μεταφορέα που θα λήξει στις 31-12-2018, σο και για το νέο διαγωνισμό επιλογής μεταφορέα για τους μαθητές που θα δημοσιοποιηθεί το επόμενο 20ήμερο και θα έχει διετή διάρκεια.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει πως θα βρίσκεται σε εγρήγορση για την διασφάλιση του δικαιώματος για ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών.