ΑθλητισμόςΑρχείο

Συγκλονισμένη η Επίδαυρος από τον θάνατο του 38χρονου Μάικ Ευαγγελίτση

Ο Μάικ Ευαγγελίτσης δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή. Ένας άνθρωπος του μπάσκετ πολύ γνωστός στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου καθώς διοργάνωνε στο Λυγουριό επί 8 χρόνια το «MBCE Basketball Camp by Mike Evaggelitsis». 

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και προπονητής ακαδημιών μπάσκετ δίδασκε το άθλημα σε εκατοντάδες παιδιά που κατοικούσαν ή έκαναν τις διακοπές τους στην Επίδαυρο. Την φετινή σεζόν είχε αναλάβει καθήκοντα πρώτου προπονητή στο ανδρικό τμήμα του Προμηθέα Χαλανδρίου.

Mike Evaggelitsis

Mike Evaggelitsis

Σε ηλικία 38 χρονών, ο άλλοτε παίκτης του Πανελληνίου και του Σπόρτιγκ πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Πριν από μερικούς μήνες ο Μάικ Ευαγγελίτσης είχε αποκαλύψει ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, ωστόσο μία επέμβαση που υποβλήθηκε άμεσα τον βοήθησε να το ξεπεράσει.

Ο Μίχαλ Μάρεκ γεννήθηκε στην Τσεχία το 1980. Στην Ελλάδα τον μάθαμε ως Μάικ Ευαγγελίτση. Στα νιάτα του υπήρξε ένας από τους καλύτερους ψηλούς των μικρότερων κατηγοριών, έχοντας σπουδαίες σεζόν στην Α2 (με τον Σπόρτινγκ), αλλά και στην Β’ Εθνική και την Γ’ Εθνική.

Mike Evaggelitsis

Mike Evaggelitsis

Πάνω από όλα όμως ήταν ένας άνθρωπος με ανησυχίες, που είχε ασχοληθεί με την Hip-Hop μουσική, όντας γνωστός με το προσωνύμιο “Mike12” και είχε έντονη κοινωνική δράση. Για την ακρίβεια ήταν πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα, αφού μεταξύ άλλων ήταν από αυτούς που είχαν βγει μπροστά για την διεξαγωγή του “Sport Show” το 2008, έναν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ επιφανών παικτών της χώρας και γνωστών καλλιτεχνών της hip-hop σκηνής, με τα έσοδα να προσφέρονται τότε στον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό “Make a Wish”.

Ακόμα και στα τελευταία χρόνια της ζωής του πάντως είχε έντονη δράση και ανησυχίες. Δεν δίσταζε να πάρει θέση για τα θέματα ρατσισμού, ενώ πριν από μερικούς μήνες, κατά την διάρκεια των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα, φρόντισε μέσω Facebook να τονίσει ότι προσφέρει στέγη και τροφή σε όποιον έχει ανάγκη.