ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ποιός θα βγει δήμαρχος στο Ναύπλιο

Έντονο είναι το παρασκήνιο και οι εκτιμήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο Ναυπλιέων. Μάλιστα αυτές τις ημέρες γίνεται τηλεφωνική δημοσκόπηση που αναζητά συμπεράσματα, τόσο για τα προβλήματα της πόλης που έχουν λυθεί ή παραμένουν άλυτα, όσο και για την προτίμηση των δημοτών σε πρόσωπα τα οποία φέρονται ότι θα ηγηθούν συνδυασμών.

Η κατάσταση είναι κάπως περίπλοκη αν υπολογίσει κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία που ως κόμμα έχει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό στην περιοχή του δήμου, είναι μοιρασμένη στα τρία, μεταξύ Κωστούρου, Αναγνωσταρά και Γραμματικόπουλου.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με το ΚΙΝΑΛ που μοιράζουν την διάθεση των ψηφοφόρων τους μεταξύ Σαλεσιώτη, Κωστούρου, αλλά και της «Άλλης Πρότασης» στην οποία γίνονται διεργασίες σχετικά με το αν θα κατεβεί στις εκλογές και με ποιόν επικεφαλής.

Όσο για το ΚΚΕ έτσι κι αλλιώς θα είναι μπετοναρισμένο στον δικό του υποψήφιο, όποιος κι αν είναι αυτός.

Η δημοσκόπηση που γίνεται πάντως θέτει πολλά ερωτήματα και αυτός που την έχει παραγγείλει θα βγάλει σημαντικά συμπεράσματα.

Εκείνο ωστόσο που θα ανακατέψει την τράπουλα στο Ναύπλιο και θα αλλάξει πολλά δεδομένα είναι η πιθανή εμφάνιση ενός νέου και άφθαρτου προσώπου που μπορεί εύκολα να κατεβάσει ψηφοδέλτιο. Αν είναι το κατάλληλο πρόσωπο, είτε προέρχεται από τον ένα ή τον άλλο πολιτικό χώρο, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.