ΚοινωνίαΑρχείο

Λίγη υπομονή ακόμα για το νερό

Σε ισχύ παραμένει η σύσταση για μη κατανάλωση του νερού καθώς το φαινόμενο της θολότητας δεν έχει ακόμα υποχωρήσει εδώ και 23 μέρες, αν και βελτιώνεται συνεχώς.

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου με νέα ανακοίνωση ενημερώνει τους καταναλωτές για την πρόοδο που έχει συντελεστεί και εμφανίζεται αισιόδοξη πως εντός των προσεχών ημερών το φαινόμενο της θολότητας, που είχε προκληθεί από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά», θα απαλειφθεί.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ:

«Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη ανακοινώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, το φαινόμενο της θολότητας βελτιστοποιείται καθημερινά με σταδιακή εξάλειψή του. 

Όπως έδειξαν οι σημερινές αναλύσεις, η θολότητα του νερού έχει κατέβει κάτω από τις δέκα μονάδες, (2.000 μονάδες ήταν όταν ξεκίνησε το φαινόμενο). 

Στο γεγονός αυτό συνετέλεσαν και οι σχετικές ενέργειες – διαδικασίες που έκανε η Δ.Ε.Υ.Α.Ν., όπως καθαρισμός της πηγής με εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη και εξοπλισμό – καθαρισμός δεξαμενών, αν και τις τελευταίες ημέρες δεν βοηθούν προς τούτο οι καιρικές συνθήκες . 

Είναι βέβαιον ότι το φαινόμενο της θολότητας θα απαλειφθεί επί των προσεχών ημερών, έτσι ώστε να άρει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. τη σχετική απαγόρευση περί μη κατανάλωσής του».