ΟικονομίαΑρχείο

Χαμόγελα για το μανταρίνι στην Αργολίδα

Θετικά είναι τα μηνύματα για τη νέα συλλεκτική περίοδο στο μανταρίνι. Ήδη μικρές ποσότητες της νέας σοδειάς έχουν διακινηθεί στην αγορά και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο κύριος όγκος παραγωγής.

Στην Αργολίδα όπου πέρσι παρήχθησαν 28.000 τόνοι αναμένεται ποιοτική αλλά και ποσοτική αναβάθμιση. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές με αποτέλεσμα η ανθοφορία και καρπόδεση να εξελιχθούν ομαλά, αφού και οι λίγες έντονες βροχές που έπεσαν δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με τους παραγωγούς.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, Γιώργος Ντόκος, σε δηλώσεις του στο ypaithros.gr σημειώνει: «Όπως όλα δείχνουν, έχουμε μπροστά μας μια καλή χρονιά, τόσο σε ποιότητα όσο και ποσότητα και μάλλον η φετινή παραγωγή θα είναι αυξημένη σε σχέση με την περασμένη. Ελπίζουμε να αυξηθούν οι εξαγωγές και να πετύχουμε μία καλή τιμή, αντίστοιχη με την περσινή, που ήταν γύρω στα 40 λεπτά». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται να επιμηκυνθεί η καλλιέργεια και άρα η παρουσία στην αγορά. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρωιμότητα που θα μας δώσει νέα δυναμική στην αγορά και για αυτό δοκιμάζουμε διάφορες ποικιλίες. Αυτό το διάστημα, άλλωστε, χρησιμοποιούμε την ποικιλία Σπινόζα, με θετικά αποτελέσματα».

Οι πρώτες τιμές για τις Κλημεντίνες κυμαίνονται μεταξύ 40-50 λεπτών το κιλό, δηλαδή λίγο πιο κάτω από πέρσι, αλλά ακόμα είναι πολύ αρχή και λογικά αναμένεται να ανέβουν.