ΚοινωνίαΑρχείο

Πότε θα πιεί καθαρό νερό από τη βρύση το Ναύπλιο και το Άργος;

Ένας μήνας και βάλε έχει περάσει από τότε που εμφανίστηκε το φαινόμενο της θολότητας (φωτο) και ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πότε θα πιεί καθαρό νερό από τη βρύση το Ναύπλιο και το Άργος. Πώς θα είναι σίγουρος ο καταναλωτής με σαφήνεια και με στοιχεία ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το νερό αυτό ως πόσιμο, χωρίς να φοβάται προβλήματα για την υγεία του;

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου με νέα της ανακοίνωση αναφέρει ότι έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, εκτός απροόπτου, θα προβεί στην άρση της σύστασης, για την αποφυγή της κατανάλωσης του νερού.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ:

«Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι μετά τις τελευταίες δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα στις πηγές υδροληψίας της Λέρνης παρατηρείται η καθημερινή ολική εξάλειψη του φαινομένου της θολότητας.

Ποιο συγκεκριμένα, οι τιμές σήμερα έχουν κατέλθει σε επίπεδο κάτω των 5 μονάδων προσεγγίζοντας οριακά τα επιτρεπόμενα όρια.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. όλες αυτές τις προηγηθείσες ημέρες έχει προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για την υποβοήθηση της εξάλειψης του φαινομένου της θολότητας όπως έκπλυση αγωγών μέσω εκκενωτηρίων – καθαρισμός δεξαμενών μέσω υφιστάμενων γεωτρήσεων, στη πόλη του Ναυπλίου αλλά και άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα, (Παναρίτι – Αγ. Τριάδα – Αγ. Αδριανός – κ.λ.π.).

Σύμφωνα με τ’ ανωτέρω, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδος, εκτός απροόπτου γεγονότος, θα προβεί στην άρση της σύστασης, για την αποφυγή της κατανάλωσης του νερού».