ΕκδηλώσειςΑρχείο

Εβραϊκή οικογένεια στο Κρυονέρι για να ευχαριστήσει ντόπιους επειδή τους έσωσαν από το Ολοκαύτωμα

Πολεμικό αεροπλάνο της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορείας, θα πετάξει την επόμενη Τετάρτη στην Κορινθία. Η πτήση θα είναι τιμητική στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνεται για την απονομή του τίτλου του «Δικαίου των Εθνών» στους Νικόλαο Αθανασούλη και Αθανάσιο Δημόπουλο για την διάσωση της εβραϊκής οικογένειας του Αβραάμ Καχμή κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Η κυρία Ρίβκα Καμχή, διασωθείσα και κόρη του Αβραάμ και άλλοι συγγενείς της θα ταξιδέψουν ειδικά από το Ισραήλ στο Κρυονέρι για να παραστούν σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου Κορινθίας Κωνσταντίνος Ραφτόπουλος και η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπέν-Άμπα.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00 στο Πολύκεντρο Κρυονερίου Κορινθίας. Παρόντες θα είναι πολλά μέλη των Οικογενειών Αθανανασούλη και Δημόπουλου.

Εβραϊκή οικογένεια έρχεται στο Κρυονέρι

Ο τίτλος του «Δικαίου των Εθνών» απονέμεται από το Γιάντ Βασέμ, το Ινστιτούτο και Μουσείο στην Ιερουσαλήμ για την διαιώνιση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Απονέμεται σε θαρραλέους μη Εβραίους που με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν Εβραίους από την Ναζιστική βαρβαρότητα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο αμφιθέατρο Κρυονερίου το οποίο ανακαινίστηκε το 2017 με δαπάνες της οικογένειας Γιάκομπι – Καμχή.