ΡεπορτάζΑρχείο

Ξαναλειτούργησαν τον παλιό σταθμό του Ναυπλίου! (Vids)

Η πιστότητα, η ποιότητα και η τελειότητα που αναδεικνύουν τα μοντέλα σύγχρονων και παλαιότερων μηχανών του σιδηροδρόμου, που κινούνται όπως τα πρωτότυπα, ενθουσιάζουν και συνεπαίρνουν μικρούς και μεγάλους που ασχολούνται εδώ και δεκαετίες με το μοντελισμό τρένων.

Πρόκειται για ένα χόμπυ που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο με τα χρόνια, καλλιεργώντας το ενδιαφέρον για την ιστορία και τον πολιτισμό. Μέσω αυτού αναπτύσσονται πολλές δεξιότητες παράλληλα και συνδυάζεται η αναλυτική σκέψη με τη φαντασία και την εξερεύνηση.

Το Ελληνικό Μοντελιστικό Κέντρο ασχολείται με τον τρενομοντελισμό και την κατασκευή μακέτας, και ειδικότερα με τα προϊόντα της Märklin.

Τρενομοντελισμός με τον παλιό σταθμό του Ναυπλίου

Μία πρόσφατη μακέτα του Κέντρου -η οποία παρουσιάστηκε πριν περίπου δύο εβδομάδες- αναπαριστά τον πρώτο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ναυπλίου που χτίστηκε το 1885. Τώρα είναι απλά ένα πάρκο με κάποια παλιά βαγόνια και τα ιστορικά κτίρια που πλέον έχουν άλλη χρήση.

Η εκπληκτική μακέτα Ναυπλίου με την υπογραφή της ομάδας του Χρήστου Κορδάτου τρέχει με Central Station 3, αυτοματοποιημένο πρόγραμμα με επαφές s88.

Μπορεί να μην πρόκειται για ακριβή αναπαράσταση (άλλωστε μετρά και η φαντασία του δημιουργού), αλλά το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, όπως αποτυπώνεται και στα videos που ακολουθούν: