ΠολιτισμόςΑρχείο

Κόντρα στο κλίμα της μεταναστοφοβίας το Άργος

Την ώρα που οι σειρήνες του εθνικισμού προσπαθούν να ταΐσουν τον κόσμο με ψευδοπατριοτισμό για να τον ελέγξουν ιδεολογικά, ο Ελευθεριακός χώρος Άργους “Δημήτρης Μάτσαλης” σήκωσε τείχος απέναντι στον εκφασισμό της τοπικής κοινωνίας, τολμώντας να καλέσει σε ανοιχτή εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Άργους με προσκεκλημένο τον ίδιο τον συγγραφέα.

Φατός Ρόσα

Η παρουσίαση του βιβλίου “εγώ ο Λαθρομετανάστης” καθώς και η συζήτηση που ακολούθησε κράτησε ζεστό το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για 2 ώρες περίπου.

Ο συγγραφέας αποκάλυψε πτυχές από τις περιπέτειες που έζησε προσπαθώντας να έρθει για μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα, με τους ξυλοδαρμούς από έλληνες στρατιώτες αλλά και την καταλήστευση των αλβανών μεταναστών από συμμορίες ομοεθνών τους που λειτουργούσαν και ίσως λειτουργούν με την ανοχή του ελληνικού κράτους.

Αν και ακούστηκαν προσωπικές εμπειρίες του Φατός Ρόσα, μπορεί κανείς να φανταστεί κάτω από ποιές συνθήκες έρχονται σήμερα στην Ελλάδα οι μετανάστες από τον Συρία και άλλες χώρες και σε τι είδους εκμετάλλευση βρίσκονται από αυτούς που θα έπρεπε να τους προστατέψουν. 

Το κλήμα της μεταναστοφοβίας δεν πρόκειται να βρει έδαφος να ριζώσει, όσο το κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη ενισχύεται από την γνώση να αντιστέκεται στα εύκολα  αλλά και καταστροφικά μονοπάτια του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας.