ΚοινωνίαΑρχείο

Επικίνδυνα χαρακώματα στους δρόμους του Ναυπλίου! (Pics)

Φίλος του site αναφέρεται σε ορισμένους δρόμους που εγκυμονούν κινδύνους στην πόλη του Ναυπλίου επειδή δεν καλύφθηκαν όπως έπρεπε από τον εκάστοτε εργολάβο που εκτελούσε εργασίες στο σημείο, παραθέτοντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό. 

Όπως σημειώνει ο καταγγέλων: 

«Σε επικίνδυνα χαρακώματα έχουν μετατραπεί οι δρόμοι του Ναυπλίου μετά από έργα της ΔΕΥΑΝ.

Η δημοτική επιχείρηση φρόντισε ως όφειλε για την αποκατάσταση των βλαβών σκάβοντας το οδόστρωμα και άφησε πίσω της επικίνδυνες λακκούβες τις οποίες έκλεισε απλά με αμμοχάλικο με αποτέλεσμα σε λιγότερο από μία εβδομάδα να ξανανοίξουν.

Οι λακκούβες αυτές αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα και ιδιαίτερα για τα δίκυκλα που έτσι και έχουν την ατυχία να πέσουν σε μία από αυτές τις λακκούβες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης υλικών ζημιών στην μοτοσυκλέτα αλλά και ακόμη πιο σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού του αναβάτη.

Σοβαρός κίνδυνος ζημιών υπάρχει και για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, όπως το στράβωμα της ζάντας όταν η ρόδα πέσει μέσα στην λακκούβα. Αλήθεια σε τέτοια περίπτωση ποιος θα πληρώσεις της ζημιές των οχημάτων από τις λακκούβες και ποιος θα αποζημιώσει  τον άτυχο μοτοσικλετιστή για τον τραυματισμό του, έχει αναρωτηθεί κανείς;

Αλλά το θέμα είναι ότι προφανώς για την ΔΕΥΑΝ είναι τόσο πολύ δύσκολο να κλείσει με άσφαλτο τις λακκούβες και όχι με χώμα. Για να λέμε και την αλήθεια ο Δήμος Ναυπλιέων έχει μηχάνημα ασφαλτόστρωσης το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η ΔΕΥΑΝ προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές στο οδόστρωμα με τον πλέον πιο υπεύθυνο τρόπο χωρίς να θέτει σε κίνδυνο για τραυματισμούς  τους μοτοσυκλετιστές και σε κίνδυνο για ζημιές τα αυτοκίνητα.

Δείτε παρακάτω ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες:

Η φωτογραφία αυτή είναι από τον κόμβο στην είσοδο της Αγίας Κυριακής προς τον Προφήτη Ηλία και όπως βλέπετε την έκλεισε η ΔΕΥΑΝ όπως όπως ατσούμπαλα με χώμα στο οποίο μία μοτοσυκλέτα μπορεί πολύ απλά να γλιστρήσει και υπάρξει άνευ λόγου ατύχημα.

Σημεία παγίδες στους δρόμους του ΝαυπλίουΛακκούβα Προφήτη Ηλία

Άσε δε που σε λίγες μέρες θα έχει πάλι ανοίξει και θα αποτελεί κίνδυνοι για όποιον οδηγό περάσει από αυτό το σημείο.

Αυτή η λακκούβα δημιουργήθηκε έπειτα από έργα της ΔΕΥΑΝ στην οδό Θησέως και δεν την έχουν καν κλείσει έστω και με αμμοχάλικο μέχρι επάνω όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία.

Η λακκούβα αυτή προκλήθηκε έπειτα από έργα της ΔΕΥΑΝ στην οδό Προφήτη Ηλία και όπως βλέπετε και αυτή δεν την έχουν καν κλείσει ούτε και με αμμοχάλικο μέχρι να γίνει η ασφαλτόστρωση.

Η συγκεκριμένη λακκούβα βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Φλούδα στην περιοχή Κούρτη στο Ναύπλιο. Όπως βλέπετε την έχουν κλείσει με χώμα αλλά δεν θα αργήσει να ξανανοίξει. Προκλήθηκε επίσης από έργα της ΔΕΥΑΝ σε μια περιοχή όπου δίπλα υπάρχει σχολείο αλλά και Rent Rooms πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρόκειται για δρόμο με αρκετή κίνηση σε καθημερινό επίπεδο. Ας ελπίσουμε να μην γλιστρήσει εκεί κάποια μοτοσυκλέτα και προκληθεί τραυματισμός στον οδηγό της.

Σημεία παγίδες στους δρόμους του ΝαυπλίουΛακκούβα περιοχή Κούρτη

Η λακκούβα αυτή βρίσκεται στο τέλος της οδού Τριπόλεως και προκλήθηκε επίσης από έργα της ΔΕΥΑΝ, δεν ασφαλτοστρώθηκε ποτέ έκλεισε με χώμα και άνοιξε πάλι μετά από ισχυρή βροχή.

Σημεία παγίδες στους δρόμους του ΝαυπλίουΟδός Τριπόλεως

Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία μετά από τηλεφωνική διαμαρτυρία στη ΔΕΥΑΝ την έκλεισαν και πάλι με χώμα και περιμένουμε να δούμε πότε θα ξανανοίξει και θα υπάρχει και πάλι κίνδυνος ατυχημάτων μεγαλύτερος γιατί και τώρα τα ατυχήματα παραμονεύουν αν γλιστρήσει εκεί κάποιο μηχανάκι delivery με αποτέλεσμα τον πιθανό τραυματισμό του οδηγού του.

Σημεία παγίδες στους δρόμους του ΝαυπλίουΟδός Τριπόλεως

Επίσης στην είσοδο του λιμανιού υπάρχει η παρακάτω λακκούβα επίσης από έργα της ΔΕΥΑΝ την οποία έκλεισαν μόνο με χώμα υλικό πάνω στο οποίο γλιστράνε τα λάστιχα της μοτοσυκλέτας δημιουργώντας σοβαρό πιθανό κίνδυνο ατυχημάτων σε μάι περιοχή μάλιστα όπου τα μηχανάκια delivery κυκλοφορούν συνέχεια και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος αν ένα μηχανάκι γλιστρήσει μέσα στην συγκεκριμένη λακκούβα με αποτέλεσμα τον πιθανό τραυματισμό του οδηγού.

Σημεία παγίδες στους δρόμους του ΝαυπλίουΛακκούβα στην είσοδο του λιμανιού

Αλήθεια σε τέτοια περίπτωση ποιος θα έχει την ευθύνη αν από αυτές τις λακκούβες προκληθεί κάποιο ατύχημα αφού η ΔΕΥΑΝ δεν έχει φιλοτιμηθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές στο οδόστρωμα ρίχνοντας άσφαλτο όπως θα έπρεπε ενώ μέχρι τωρα κάποιες από αυτές τις έχει κλείσει απλώς με χώμα περιμένοντας πότε θα ξανά ανοίξουν ενώ κάποιες άλλες δεν τις έχει κλείσει καθόλου ούτε καν με χώμα».