ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

700.000 ευρώ πλεόνασμα για τον Δήμο Ναυπλιέων

Πλεονασματικός κατά 700.000 ευρώ είναι ο απολογισμός του Δήμου Ναυπλιέων, παρά την τεράστια μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία αγγίζει φυσικά όλους τους Δήμους.

Το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη με μείωση των υποχρεώσεων προς τρίτους, με αύξηση της δημοτικής περιουσίας και συγχρόνως ταμειακά διαθέσιμα.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εμφανώς και δικαίως ικανοποιημένος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με περηφάνια ευχαριστώ και συγχαίρω τόσο τους προϊσταμένους και υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίες, όσο και όλους τους αιρετούς που καθημερινά παλεύουν για να έχουμε σήμερα αυτά τα αποτελέσματα.

Καταφέραμε δίχως εκπτώσεις και υποχωρήσεις αυτό τον απολογισμό, ο οποίος μας δίνει τη δύναμη να είμαστε ακόμα πιο διεκδικητικοί, ακόμα πιο παραγωγικοί και οραματικοί πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του.»

Όπως σημειώνεται από την δημοτική αρχή:

«Επισημαίνοντας την τεράστια μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των τελευταίων ετών, είναι ξεκάθαρη η εικόνα της δημοτικής αρχής για χρηστή διοίκηση και νοικοκύρεμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η οικονομική πολιτική του δήμου με αυτό το θετικό πρόσημο ασκείται με μια κοινωνική πολιτική που αγγίζει τον άριστο βαθμό.

Η Δημοτική Αρχή δούλεψε και δουλεύει με έργα σε κάθε σημείο του Δήμου, σε κάθε πολιτιστική, αθλητική και τουριστική δράση, με στόχο την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας καταφέρνοντας έτσι να κρατήσει την πόλη και όλο το δήμο όρθιο και ζωντανό.

Και φυσικά τα αποτελέσματα του φετινού απολογισμού δεν ήρθαν με μαγικές λύσεις.

Απαιτήθηκε σκληρή δουλειά και χρόνος από όλους αυτούς που η ευημερία του Δήμου είναι προτεραιότητά τους».