ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Απούσα όλη η αντιπολίτευση από το Περιφερειακό Συμβούλιο – Αναβλήθηκε η συνεδρίαση

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με πρωτοβουλία του προέδρου Ηλία Στρατηγάκου, δεδομένου ότι ήταν απούσα από αυτό όλη η αντιπολίτευση.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων, παρευρέθηκαν 18 περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ απουσίαζαν και όσοι έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ή αποχωρήσει απ’ την παράταξη του Πέτρου Τατούλη.

Η λίστα των τακτικών θεμάτων είχε, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα που είχαν σχέση με τις απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την ΣΔΙΤ απορριμμάτων.

Οι παρατάξεις που απουσίασαν διατύπωσαν κάποιες ενστάσεις για τον τρόπο που συγκλήθηκε η συνεδρίαση, όμως η παράταξη Τατούλη συσχετίζει τις απουσίες με την προσπάθεια κάποιων να καθυστερήσουν την ΣΔΙΤ.

Το συμβούλιο ορίστηκε τελικά για τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, με τα ίδια ακριβώς θέματα.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο Ηλίας Στρατηγάκος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση:

«Οι λόγοι αναβολής της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πρόβαλαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι προσχηματικοί.

Με απαράδεκτα δημοσιεύματα συνάδελφοι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Διαστρεβλώνουν τον κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου διότι ξεχνούν ότι η πρόσκληση έλαβε χώρα στην προηγούμενη ακριβώς συνεδρίασή του Συμβουλίου. Η καταγραφή αυτή είναι προσβάσιμη στα πρακτικά, τα οποία όποιος το επιθυμεί μπορεί να αναζητήσει. 

Παρόλα αυτά, από δημοκρατική ευαισθησία, δεν αποδέχθηκα να γίνει σήμερα η συνεδρίαση και καλώ τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου με την ίδια ημερήσια διάταξη».   

«Ψάχνουν άλλοθι για να κρυφτούν από τους πολίτες»

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”:

«Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου απέδειξε περίτρανα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι παραμένει παρούσα, πιστή στο συμβόλαιό της με τους πολίτες και στην εμπιστοσύνη τους. Λογοδοτεί μόνο σε αυτούς για το έργο της, γι’ αυτό γίνεται όλο και πιο δυνατή, γι’ αυτό συνεχώς μεγαλώνει.

Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναβλήθηκε μόνο λόγω της δημοκρατικής ευαισθησίας της Νέας Πελοποννήσου και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Οι προσχηματικές αιτιάσεις δεν μπορούν να «προστατέψουν» όσους ψάχνουν άλλοθι για να κρυφτούν από τους πολίτες και να αποφύγουν να πάρουν καθαρή θέση.

Η δημοκρατική μας πολιτική ηθική επιβάλλει οι πολίτες να γνωρίζουν και να καταγράφουν στη μνήμη τους τις απόψεις όλων των παρατάξεων και μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να κρίνουν αξιόπιστα τη στάση τους.

Στην πορεία της η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου δε στηρίχτηκε και δεν πρόκειται να στηριχτεί σε δεκανίκια, μηχανισμούς και βαρίδια, που ήδη οι πολίτες έχουν αποβάλλει το 2010, το 2014 και θα το κάνουν και το 2019.

Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει το έργο μας και να γυρίσει την Πελοπόννησο πίσω, όσες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αν μεταχειριστεί. Το μόνο μας ενδιαφέρον είναι η τήρηση του συμβολαίου που έχουμε συνάψει με τους πολίτες και οι αρχές και οι αξίες της διακήρυξής μας του 2010. Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου θα συνεχίσει μαζί με τους πολίτες το έργο της».