ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ένα απόγευμα με τον Γιάννη Τσεκλένη στο Ναύπλιο

Το Φουγάρο, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, παρουσιάζει στη FOUGARO THE GALLERY Nafplion μια μεγάλη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον Έλληνα δημιουργό Γιάννη Τσεκλένη. 

Η έκθεση λειτουργεί 12 μ – 8μμ και η είσοδος είναι 2 ευρώ για την ενίσχυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. Την τελευταία ημέρα (6 μμ) ο Γιάννης Τσεκλένης θα κάνει μια ανοικτή συζήτηση με το κοινό την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σάντυ Τσαντάκη.

Τσεκλένης

Η έκθεση στιάζει στο έργο του σχεδιαστή μέσα από συλλογές ρούχων και υφασμάτων του, ξεκινώντας από το 1965 – όταν λανσάρει την πρώτη του συλλογή – και καταλήγοντας στο 1991 με την οριστική του αποχώρηση από τον κόσμο της μόδας.

Επιπλέον, περιλαμβάνει μία επιλογή από δημιουργίες του Γιάννη Τσεκλένη, πολλές μακέτες υφασμάτων, φωτογραφίες, ντοκουμέντα της εποχής, ταινίες και σπάνιο εποπτικό υλικό από το αρχείο του σχεδιαστή. Τα εκθέματα προέρχονται από δύο μεγάλες δωρεές του δημιουργού προς το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα το 1997 και το 2009, οι οποίες εμπλούτισαν τις συλλογές του Ιδρύματος με 685 ενδύματα και 978 σχέδια και μακέτες.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, καθώς επίσης και από μία ειδική έκδοση σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη.