ΡεπορτάζΑρχείο

Έκαναν κατάληψη στο γυμνάσιο για να φωνάζουν συνθήματα των ΛΟΚ

Κατάληψη έκαναν στο σχολείο τους και φώναζαν συνθήματα των ΛΟΚ που αναφέρονται στο επεισόδιο των Ιμίων, υβριστικά για τον Ντεμιρέλ και την Τσιλέρ, χωρίς ενδεχομένως να γνωρίζουν  πραγματικά σε ποιους αναφέρονται.

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Τρίπολης το πρωί της Πέμπτης έκλεισαν την πόρτα του σχολείου τους, σκαρφάλωσαν στα κάγκελα, άπλωσαν την ελληνική σημαία και ένα πανό και έκαναν κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για το Σκοπιανό, σύμφωνα με όσα αναφέρει το arcadiaportal, απ΄ όπου προέρχεται και η φωτογραφία. Μια ακόμα αποτυχημένη απόπειρα έγινε χθες στο 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης, όταν μαθητές προσπάθησαν να μπλοκάρουν τις κλειδαριές με σιλικόνη, αλλά έγιναν γρήγορα αντιληπτοί από καθηγητή, ο οποίος κράτησε ανοιχτή την κεντρική πόρτα και τα μαθήματα έγιναν κανονικά.

Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές αναφέρουν: «Το σχολείο  μας, ύστερα από σοβαρή συζήτηση των μαθητών σχετικά με το θέμα της Μακεδονίας, αποφάσισε να γίνει αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη 29/11 λόγω της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να αφυπνίσουμε τους ανθρώπους και τους μαθητές και να διαμαρτυρηθούμε για την πατρίδα μας. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει και να δώσει το όνομα της τίμιας γης που πότισαν με το αίμα τους τόσοι μακεδονομάχοι ανά τους αιώνες. Ο τόπος που γεννήθηκε και αγωνίστηκε με ανδρεία ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ιερός. Έτσι απέχουμε από τα μαθήματα ,ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην αδιάφορη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα εθνικά πιστεύω των Ελλήνων. Ως νέοι και νέες δείχνουμε την δική μας στάση ,ότι είμαστε έτοιμοι να διαφυλάξουμε την ιστορία της πατρίδας μας .Δεν έχουμε σε καμία περίπτωση πολιτικά κίνητρα, όπως πολλοί πιστεύουν, και κάνουμε έναν αγώνα με καθαρό πατριωτικό πνεύμα με σκοπό να διατηρήσουμε την Ελληνοποίηση της Μακεδονίας».

Εντωμεταξύ, από το πρωί της Πέμπτης 10 ακόμα σχολεία και της Μεσσηνίας συμμετέχουν στο πανελλήνιο κάλεσμα καταλήψεων για το ζήτημα της Μακεδονίας. Έξω από τα σχολεία βρίσκονται και γονείς που είτε διαφωνούν είτε συμφωνούν για την κατάληψη και έτσι μέχρι στιγμής δεν έχουν λείψει οι αψιμαχίες μεταξύ αυτών είτε και των καθηγητών.

Πάντως, κόμματα, η ΕΛΜΕ και αντιφασιστικές οργανώσεις έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι ακροδεξιοί κύκλοι παρεισφρύουν στα σχολεία και καθοδηγούν τους μαθητές σε αυτές τις διαμαρτυρίες.