ΠολιτικήΑρχείο

Γλίτωσε το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης από την απόσυρση του άρθρου 40 από το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου περιελάμβανε διατάξεις που οδηγούσαν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία όλης της χώρας σε απαξίωση. 

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε σπεύσει να κάνει διευκρινιστική δήλωση με την οποία καθησύχαζε γονείς και μαθητές των μουσικών σχολείων.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης: «Γλύτωσε τελικά το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας στην Προσύμνη. Το Υπουργείο Παιδείας έκανε πίσω και απέσυρε τις διατάξεις για τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, απέσυρε το άρθρο 40 από το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου περιελάμβανε διατάξεις που οδηγούσαν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία όλης της χώρας, σε πλήρη απαξίωση.  Από την πρώτη στιγμή στάθηκα απέναντι σε αυτές τις ρυθμίσεις και στήριξα τον αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων και τη διάσωση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας στην Προσύμνη, αποτελεί το καμάρι μας για μια Παιδεία που στηρίζει ταυτόχρονα τη γνώση και την καλλιτεχνική ανάδειξη των παιδιών μας. Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές, τους καθηγητές και του γονείς του. Δεσμευόμαστε για τη διαρκή στήριξη και αναβάθμισή του».