ΆρθροΑρχείο

Το δράμα του κ. Μοσκοβισί και η τσέπη μας

Ο κύριος Πιερ Μοσκοβισί είναι ο Γάλλος Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (αυτή που λέμε σε απλά ελληνικά κομισιόν)… Η αρμοδιότητά του είναι τα οικονομικά και ειδικότερα η επίβλεψη του «Συμφώνου σταθερότητας»… 

Με απλά λόγια ο κύριος αυτός επιβλέπει αν τα προγράμματα λιτότητας εφαρμόζονται σωστά… αν η φτωχοποίηση των ευρωπαϊκών λαϊκών μαζών καλά κρατεί… και αν οι μεγάλες εταιρείες και οι τράπεζες κερδοφορούν… Μπράβο, θα πείτε για το παλικάρι (61 ετών), ωραία δουλειά έχει και καλά περνάει…

Ο κ. Μοσκοβισί είναι και σοσιαλιστής προερχόμενος από Τροτσκιστές… δηλαδή διεθνιστής από κούνια (Ρουμανοεβραίος ο πατέρας του)… αλλά το μόνο φιλεργατικό που έχει κάνει είναι να ισχυρίζεται πως είναι αριστερός.

Σήμερα, ο κ. Μοσκοβισί περνάει ένα «δράμα»… Η εργατική τάξη αντί για την «αριστερά» προτιμάει τα κίτρινα γιλέκα… αυτό το κίνημα κατά της φτωχοποίησης που δίνει μια νέα διάσταση στην ταξική πάλη. Τα προγνωστικά των ευρωεκλογών δεν είναι καθόλου καλά. Τα κίτρινα γιλέκα ανάγκασαν τον Γάλλο Πρόεδρο να προβεί σε παραχωρήσεις που ανατρέπουν το σύμφωνο σταθερότητας… Μούγκα ο κ. Μοσκοβισί. Πριν ένα μήνα φοβέριζε τους Ιταλούς «λαϊκιστές» για τον ίδιο λόγο… οι Ιταλοί τον αγνόησαν και ψήφισαν τις παροχές που ήθελαν. Ο καημένος ο Μοσκοβισί νοιώθει σαν φτυσμένος. 

Η μεγάλη επιτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γονατίσει την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 αποτελεί πια ανάμνηση. Ο Σαλβίνι και ο Ντι Μάϊο στην Ιταλία αποδεικνύεται πως έχουν πρόγραμμα και πυγμή… ενώ τα δικά μας τα λεβεντόπαιδα το 2015, Τσίπρας και Βαρουφάκης, δεν είχαν σχέδιο (και ο πρώτος δεν είχε ούτε πυγμή). Η φτωχοποίηση του Έλληνα αποτυπώνεται πια και με τα επίσημα στατιστικά… ο κ. Μοσκοβισί κοιμάται ήσυχος για την επιτυχία του… ο κ.Τσίπρας απλώς γελάει χωρίς να ξέρει γιατί… και ο λαός εκτονώνεται βρίζοντας. 

Σκέφθηκα να επισυνάψω την φωτογραφία του Μοσκοβισί, ένας καραφλός με ανέκφραστο πρόσωπο … δεν έλεγε … σκέφθηκα να βάλω μια φωτο με τα κίτρινα γιλέκα, αλλά είναι τόσο πολυφορεμένα που δεν με εμπνέουν… κατέληξα να βάλω μια φωτό με τις ειδικές δυνάμεις της Γαλλικής αστυνομίας… αυτοί είναι οι οπαδοί της πολιτικής Μοσκοβισί (τρεις και εξήντα παίρνετε – μόνο για να δέρνετε, που έλεγαν και παλιά).

Τόλης Κοΐνης