ΠολιτισμόςΑρχείο

Έφηβοι δημιουργούν το δικό τους καλλιτεχνικό φεστιβάλ στο Ναύπλιο

Το _bet² είναι ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ, σχεδιασμένο για εφήβους. Το όνομα προκύπτει από το βασικό του στόχο “boost esteem through theater”, δηλαδή την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μέσω θεατρικών τεχνικών.

Στα πλαίσια του _bet² πραγματοποιείται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ομιλία – συζήτηση στο Ναύπλιο με θέμα: «Εφηβεία χωρίς Φοβία», στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα προβολών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (πάνω από τη Γραμματεία του τμήματος, Βασ. Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη).

_bet²

Το _bet² είναι ένα από τα 30 πρότζεκτ που ταξίδεψαν και εφαρμόστηκαν στη Γερμανία στα πλαίσια της υποτροφίας START-create cultural change. Μόνο τα 15 πέρασαν στην επόμενη φάση της υποτροφίας. Ένα από αυτά ήταν το πρότζεκτ _bet² που επέστρεψε στο Ναύπλιο για την υλοποίηση του.

Ομιλητές:

  • Αγγελική Τσάκωνα // θεατρολόγος
  • Βάνα Πιάκου // κοινωνική λειτουργός
  • Τόνια Κυργιακοπούλου // ψυχολόγος
  • Μάρα Καλαντζή // θεατρολόγος

_bet²

Το Πρότζεκτ:

Μια ομάδα εφήβων εκπαιδεύεται μέσα από μια σειρά 10 εργαστηρίων, για να δημιουργήσει το δικό της καλλιτεχνικό φεστιβάλ στην πόλη του Ναυπλίου.

Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές και καλλιτέχνες βοηθούν τη νεοσύστατη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας, προσφέροντας την καθοδήγηση τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, κάθε έφηβος καλείται να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να εμπλακεί στο φεστιβάλ. Στη συνέχεια εκπαιδεύεται πάνω σε αυτον. Οι επιλογές είναι τρείς: α) ως performer, β) ως μέλος της ομάδας διαφήμισης και γ) ως μέλος της ομάδας εκτέλεσης παραγωγής.

Οι έφηβοι της πόλης γίνονται δημιουργοί! Σχεδιάζουν, διαφημίζουν, επανδρώνουν ένα νεανικό, φρέσκο και διαδραστικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ με το οποίο επικοινωνούν τις ανάγκες και τις σκέψεις τους στο ευρύ κοινό. Προσφέρουν ένα καινούριο τρόπο αλληλεπίδρασης των πολιτών ανεξάρτητα από ηλικία και κοινωνικοπολιτισμική προέλευση.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: START-create cultural change, ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ